Bakkerij Wauters neemt Bakkerij De Rycke over
TEMSE. Bakkerij Wauters uit Temse, een bakkerij met vestigingen in Sint-Niklaas, Hamme en Temse, neemt Bakkerij De Rycke uit Elversele over. Hierdoor verdubbelt de productiecapaciteit naar 5000 broden per dag. Met de overname neemt Elversele afscheid van zes bakkersgeneraties De Rycke. Johan De Rycke is blij met de overname: zijn eigen kinderen hadden geen interesse om de bakkerij over te nemen "maar met de familie Wauter is de bakkerij in goede handen". "Het is een geruststelling dat onze klanten - we leveren aan lokale supermarkten en restaurants - ook in de toekomst kunnen rekenen op dezelfde kwalitatieve producten.", aldus De Rycke.
Omdat de productie-unit van Bakkerij Wauters in Temse verouderd is, verhuist de productie met 20 werknemers in januari 2023 naar Elversele. Alle productiewerknemers van Bakkerij De Rycke mogen blijven, waardoor er een ploeg van 25 mensen zal werken. "We zullen 365 op 365 dagen broden bakken.", vertelt Maxim Wauters (34), zaakvoerder van Bakkerij Wauters. Samen met zijn zus Gaëtane (31) investeert hij fors in de uitbreiding van de bakkerij die in 2013 van z’n ouders overnam. (mb)