Biscuiterie Seghers neemt Euro Pâtisserie over
TEMSE. Biscuiterie Seghers uit Temse neemt het Nederlandse Euro Pâtisserie uit Twello over. Beide bedrijven maken gebak voor de huismerken van grote retailers. Met de overname zet het Wase bedrijf een nieuwe stap om z’n marktpositie te verstevigen. Daarnaast komt de nieuwe groep Seghers – Euro Pâtisserie dankzij de overname in de top 10 van de grootste koekproducenten in de Benelux. De groep stelt 70 mensen tewerk in België en 250 in Nederland. Bij de overname vallen geen ontslagen. Tegen 2020 moet de groep een omzet van 100 miljoen euro halen.
Biscuiterie Seghers uit Temse neemt het Nederlandse Euro Pâtisserie uit Twello volledig over. Door de krachten van beide bedrijven te bundelen hoopt CEO Joris Seghers de marktpositie te versterken. “Onze koekjes vind je als huismerk in supermarkten over de hele wereld. Omdat we daardoor al een aantal jaren groeien, moesten we zoeken naar een manier om ook in de toekomst die groei te kunnen blijven waarmaken op een kwaliteitsvolle manier. Dat we uiteindelijk de krachten bundelen met onze Nederlandse partner, voelt als een heel logische stap”, zegt Pascal Seghers, CEO van Biscuiterie Seghers. Joris Seghers krijgt samen met z’n broer Pascal de dagelijkse leiding over de groep. Frits Veldwijk, directeur van Euro Pâtisserie, blijft nog enkele jaren aan boord van de groep, om met zijn ervaring mee de koers te helpen bepalen.
Momenteel telt de nieuwe groep een gezamenlijke jaaromzet van ruim 85 miljoen euro. Dat moet tegen 2020 groeien tot 100 miljoen euro. Door de overname verschijnt de nieuwe groep in de top 10 van de grootste koekproducenten in de Benelux. In ons land stelt de groep Seghers - Euro Pâtisserie 70 mensen tewerk, in Nederland 250. Vanuit België vertrekken de koekjes naar ruim 15 landen, hoofdzakelijk in Europa. De koekjes die in Nederland worden gebakken zijn in 40 (andere) landen terug te vinden, en dan vooral in Engeland en Duitsland.
producten
Biscuiterie Seghers produceert in Temse op 5 productielijnen verschillende soorten industrieel gebak, zoals mergpijpjes, kokosrotsjes, mini swiss rolls, swiss rolls en taarten. Euro Pâtisserie maakt in Apeldoorn en Spijkenisse op 15 productielijnen vooral roomboter bladerdeegkoekjes (hartig en zoet), roomboter koekjes en kleine margarinekoekjes. Het gebak wordt geproduceerd voor en verpakt als huismerk voor de meest vooraanstaande retailers in de hele wereld. De productielijnen blijven na de overname op dezelfde locaties behouden. (mb, foto: vlnr: Joris Seghers, Frits Veldwijk, Pascal Seghers )