Subsidies voor nieuwbouw Scouting De Olmen

SINT-NIKLAAS. VZW scouting De Olmen krijgt een extra subsidie van 70.000 euro van Toerisme Vlaanderen voor de nieuwbouw voor het jeugdverblijf De Wombat. Het geld komt bovenop de eerder toegekende nieuwbouwsubsidie van 200.000 euro van het Stadsbestuur Sint-Niklaas en 67.122 euro van het Departement jeugd  van Vlaamse overheid voor energiezuinige maatregelen. Voor de jeugdbeweging is de extra subsidie erg welkom gezien de gestegen bouwkosten. Bedoeling is om komend voorjaar te starten met de ruwbouw. 

De jeugdbeweging krijgt ook 5.688 euro van Toerisme Vlaanderen voor de opfrissing van jeugdverblijf De Bosduiker. Het gebouw is na 10 jaar intensief gebruik aan een opfrisbeurt toe. "Zo wordt de huidige verlichting vervangen door led-verlichting, krijgen de vloeren een nieuwe laag, Daarnaast wordt in het kader van de brand-veiligheid brandwerende deuren en een nieuw branddetectiesysteem voorzien. Naast onze eigen middelen krijgen we dus nog eens subsidie van Toerisme Vlaanderen", vertelt Pauwel Claus, verantwoordelijke verhuur vzw scouting De Olmen. 

"De afgelopen jaren is dankzij Toerisme Vlaanderen onze werking stabiel gebleven. Naast de stimulus- en de coronamiddelen  zal ook deze investeringssubsidie het ons mogelijk om onze ambitie waar te maken op vlak van jeugdtoerisme binnen Sint-Niklaas en het Waasland.", zegt Wouter Van Bellingen, voorzitter vzw scouting De Olmen. "De jeugdverblijven van vzw scouting vervullen naast jeugdtoerisme ook een belangrijke sociale rol voor onze stad. Naast het weekendverhuur worden deze tijdens de week ook gebruikt voor sociale projecten zoals time-out, voor jongeren die het moeilijker hebben.", vult schepen van jeugd Bart De Bruyne aan. (mb) 

 

Lees ook:

Subsidies voor renovatie schoolgebouwen

LOKEREN/SINT-NIKLAAS/TEMSE. De Vlaamse regering trekt opnieuw geld uit voor de renovatie of uitbreiding van schoolgebouwen. In totaal is er 7,6 miljoen euro voorzien voor de provincie...