Ruim voor 2.000 euro voor vzw Spoor 56 en Cluster Sint-Carolus

SINT-NIKLAAS. De opbrengst van het Feest van de Burgemeester 2021 gaat naar vzw Spoor 56 – Cluster Sint-Carolus (Nieuwkerken), een organisatie voor bijzondere jeugdzorg. Burgemeester Lieven Dehandschutter heeft een cheque van 2.021 euro overhandigd.  

Cluster Sint-Carolus biedt ondersteuning en begeleiding aan kinderen/jongeren en hun gezinnen in de regio Sint-Niklaas. Momenteel verblijven er 33 jongeren. Spoor 56 wenst de middelen in te zetten voor ‘Het dierenproject op de site St-Carolus’. Het kleine dierenpark is toe aan verfraaiing. "Het zorg dragen voor, maar ook de rust die het parkje uitstraalt, heeft vaak een gunstig effect op het welzijn van de kinderen en jongeren die verblijven in onze voorziening. Een duidelijke meerwaarde binnen onze werking en bij het hulpverleningstraject van de kinderen, jongeren en hun gezinnen. De begeleiders kunnen dankzij deze bijdrage naast de overgebleven varkens, een aantal kippen en een konijn, het dierenpark verder uitbreiden met nieuwe dieren. Ook de verblijven van de dieren kunnen verfraaid worden.", klinkt het. 

Het volgende Feest van de Burgemeester staat gepland op zaterdag 8 oktober 2022. (mb)

 

Lees ook:

Durabrik schenkt 1.000 euro aan vzw Spoor 56

SINT-NIKLAAS. Bouw- en vastgoedbedrijf Durabrik heeft een 1000 euro geschonken aan vzw Spoor 56. De schenking kadert binnen het ‘Een hart voor mensen’-project waarbij het bouwbedrijf voor elk...