Fietsen tussen Gent en Antwerpen

REGIO. Toerisme Oost-Vlaanderen heeft met ‘Fietsen door Rivierpark Scheldevallei’ een nieuwe fietsgids gelanceerd. De fietsgids is 104 pagina’s dik en bevat zes routes tussen Gent, Wetteren, Dendermonde, Baasrode, Hamme, Temse en Kruibeke. Door zijsprongen naar de rivieren Rupel en Durme komen ook Lokeren, Waasmunster, Tielrode en het Antwerpse Schelle op de trajecten terecht. De zes fietsroutes zijn gemiddeld 40 kilometer lang en sluiten op elkaar aan. 

"Fietsen door Rivierpark Scheldevallei is een herwerking van de fietsgids Overstromen uit 2019", zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert. "De gids was uitverkocht en aan een herdruk toe, maar omdat ook onze fietsknooppuntennetwerken in 2021 een update hadden gekregen, bleek een totale herwerking van de gids aan de orde. De zes routes uit de nieuwe gids zijn globaal gezien dezelfde gebleven, maar de trajecten, de knooppunten, de horecazaken en de bezienswaardigheden onderweg werden allemaal grondig gecontroleerd en aangepast waar nodig. De nieuwe gids kreeg uiteraard ook een nieuwe opmaak, in de stijl van ons huismerk Routen."  

De gids kost €6 en is verkrijgbaar via routen.be/webshop. (mb)

 

Lees ook:

Provincie lanceert spaarkaartactie korte keten

OOST-VLAANDEREN. Vandaag start de vijfde editie van de ‘Week van de Korte Keten’. Daarin staan lokale hoeve- en streekproducten in de kijker. Voor de tweede keer koppelt de provincie Oost-Vlaanderen een spaaractie...

Subsidies voor ontwikkelingshulp

REGIO. Acht Wase projecten krijgen subsidies van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het gaat om acht projecten die worden uitgevoerd in een land in ontwikkeling. 

Jeugdtoerisme vraagt steun aan stad Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Het jeugdtoerisme in Sint-Niklaas is operationeel en financieel zwaar getroffen door de coronacrisis. In tegenstelling tot andere logies verstrekkende verblijven is het jeugdtoerisme...