Provincie steunt middenstand

REGIO. De provincie Oost-Vlaanderen trekt ruim 113 duizend euro uit om project te steunen van  14 lokale besturen en 9 detailhandels-, middenstands- en horecaverenigingen.  Het gaat om projecten die de lokale detailhandel en horeca moeten ondersteunen door mensen aan te moedigen om lokaal te kopen. Daarmee willen de lokale besturen ook de leegstand aanpakken. 

In onze regio gaat het om projecten als de muziekkroegentocht in Sint-Niklaas (8000 euro), Webwijzer ondernemen in Waasmunster (9350 euro), de Lokerse modewandeling (3961,75 euro), en de Kerkstraat Leeft! In Lokeren (4800 euro). 

"Voor steden en gemeenten blijft de uitdaging om steeds opnieuw een doelgericht eigentijds detailhandelsbeleid te voeren. Dit om de handelskernen aangenaam, aantrekkelijk en leefbaar te houden, maar ook om de lokale handelszaken offline en online zichtbaarheid te geven.", aldus gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Middenstand. 

 

Lees ook:

Subsidies voor ontwikkelingshulp

REGIO. Acht Wase projecten krijgen subsidies van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het gaat om acht projecten die worden uitgevoerd in een land in ontwikkeling. 

Thirsty Toucan heropent als lentebar

BEVEREN. De laatste editie van de Thirsty Toucan bar van hotel Beveren  op Cortewalle dateert ook alweer van 2019.  De bar heropent dit weekend als lentebar in het Bloemenhuis in Melsele. Daar blijft de...

Ruim 2 miljoen euro voor nieuwbouw Wase scholen

REGIO. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 4 miljoen euro in 19 scholenbouwprojecten over de provincie Oost-Vlaanderen. Drie van die projecten worden uitgevoerd in het Waasland en...