Middenstandscomités verdienen steun

BEVEREN. In de jongste gemeenteraad werd gepraat over de ondersteuning van middenstandscomités in de deelgemeenten. Raadslid Stevenheydens bracht het ter sprake. Er werden aan de gemeente meer initiatieven gevraagd om in de deelgemeenten middenstandscomités op te richten en ook geld aan te wenden voor winkelversterkende maatregelen. Schepen Heidi Beck was er van overtuigd dat de handelaars zelf het initiatief moeten nemen. Ze gaf een voorbeeld uit Haasdonk. Ook in Verrebroek liepen succesvolle acties.

Op vlak van de feestverlichting werd nog van gedachten gewisseld. De vraag was of er in een deelgemeente wel een comité moet zijn om een eindejaarsverlichting te hangen. Hoe kleiner de gemeente, hoe minder middenstanders er zij en zo wordt het moeilijker om iets te organiseren.

Schepen Beck kreeg uit Kallo geen vraag voor een feestverlichting , ook niet van het feestcomité. Maar er zijn wel zelfstandigen die bij Melsele zijn aangesloten en die weten dus wel iets van wat er gebeurt.
Handelaars worden vanuit de gemeente toch betrokken bij bepaalde acties zoals bv. 'Met belgerinkel naar de Winkel'. Wat de feestverlichting betrof, vond raadslid Bruno Stevenheydens het wel belangrijk dat die er ook in Kallo is. Er moet meer gezocht worden naar een oplossing.(r.d.)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Vlaams Belang stelt voor in de Beverse deelgemeenten meer kernversterkende maatregelen te voorzien en zo steun te verlenen aan middenstandsverenigingen. Vooral op vlak van betoelaging zou...