Open VLD Beveren herhaalt vraag voor extra investering in fietsinfrastructuur

BEVEREN. Open VLD Beveren herhaalt haar vraag voor extra investeringen in fietsinfrastructuur in Beveren. De partij vindt dat er dringend nood is aan de aanleg en vernieuwing van fietspaden. Vooral het fietsverkeer in de drukke dorpskernen en de schoolomgevingen kan volgens Open VLD veiliger. Voor de financiering van de gevraagde upgrade van de fietsinfrastructuur verwijst de partij naar het ‘project Kopenhagen’ van Vlaams minister Bart Somers. In dat project legt Vlaanderen 1 euro bij voor elke 2 euro die gemeenten investeren in fietsinfrastructuur. Dat zou Beveren een subsidie van 1,1 miljoen euro kunnen opleveren. 

Open VLD Beveren stelde de vraag voor de eerste keer op de gemeenteraad van maart. Toen antwoordde schepen Raf Van Roeyen, bevoegd voor onder andere mobiliteit en openbare werken, dat er al heel wat projecten rond verbetering van fietsinfrastructuur zijn uitgevoerd en nog bezig zijn. Gemeenteraadslid Kitty Schelfout zal het onderwerp morgen opnieuw voorleggen aan de gemeenteraad. (mb)

 

Lees ook:

Nieuwe raadsleden en een nieuwe voorzitter

SINT-GILLIS-WAAS. Donderdag legden Leo De Clerck, Linda Dhondt en Katja Daman tijdens de gemeenteraad hun eed af als raadslid ter vervanging van Wilbert Dhondt, Harry De Wolf en Tom Ruts. Katja...