Natuurvereniging vzw Durme verkoopt taarten voor herinrichting natuurtuin Molsbroek

LOKEREN.  Natuurvereniging vzw Durme uit Lokeren wil de natuurtuin rond het bezoekerscentrum Molsbroek vernieuwen via de projectoproep #eenHartvoorWaas. De tuin wordt omgevormd tot een ontmoetingsplaats met inspirerende hoekjes en picknickbanken in het groen, aangevuld met onder andere insectenhotels, leerpaden en een steiger waar bezoekers watervogels kunnen observeren. 

"De plek mist de laatste jaren wat schwung, terwijl ze eigenlijk enorm veel potentieel heeft. We willen die ruimte daarom graag een totale make-over geven.", zegt Sarah Geers van vzw Durme. "Samen willen we er een plek van maken waarin je je kunt uitleven, met inspirerende hoekjes en picknickbanken in het groen. Een fijne ontmoetingsplaats voor iedereen! Maar daar hangt helaas een stevig prijskaartje aan vast". 

Om de nodige fondsen samen te krijgen, organiseert de natuurvereniging allerlei activiteiten. Zo is er morgen, 10 oktober, een grote taartenverkoop in het Bezoekerscentrum Molsbroek. Verder is er tot half november de mogelijkheid om een gift te doen via de website vzwdurme.be.  Het Streekfonds Oost-Vlaanderen voorziet 5.000 euro voor het project.  Met de activiteiten hoopt vzw Durme minstens 21.600 euro op te halen. (mb, foto: ©vzw Durme)

 

Lees ook:

Crowdfunding voor otter en natte natuur

LOKEREN. VZW Durme is gestart met een crowdfunding om meer otters naar de valleien van de Durme, Moervaart en Schelde te lokken. Dat wil de natuurvereniging doen door met de opbrengst nieuwe...

VZW Durme sluit bezoekerscentrum Molsbroek

LOKEREN. De VZW Durme sluit het bezoekerscentrum Molsbroek alvast tot eind dit jaar. De erfgoedwandeling door het Molsbroek in het Lokerse dialect voorzien voor morgen, zondag 5 december, en de...