Bedrijven bekroond met Voka Charter Duurzaam Ondernemen

REGIO. Zeventien bedrijven het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) ontvangen voor hun bijdragen aan evenveel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Die doelstellingen bestaan onder andere uit honger uit de wereld helpen en beter onderwijs voor iedereen. Concreet uitte dat zich in onder andere in het inzamelen van IT-materiaal voor kansarme jongeren of het omschakelen naar hernieuwbare energie. De bedrijven werden daarbij begeleid door Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. 

Onder de zeventien bedrijven die het charter kregen waren er 7 uit het Waasland: DEME (Zwijndrecht), Gilbert De Clercq (Temse), drie vestigingen van Group GTS (Kallo, Tessenderlo en Ham), Maatschappij Linkerscheldeoever (Kallo), Niko (Sint-Niklaas), SBE (Sint-Niklaas), Van Hoecke (Sint-Niklaas). De overige bedrijven zijn Antea Group (Berchem), Aquafin (Aartselaar), AZ Klina (Brasschaat), Greenspeed (Brasschaat), Installatietechniek Verschueren (Kalmthout), Intervest Offices & Warehouses (Berchem), Mourik (Antwerpen), en Voka - Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen (Gent).

"Ondertussen staat de teller al op 32 deelnemers en dit najaar zullen we vijftien bijkomende bedrijven begeleiden om hun duurzaamheidsbeleid vorm te geven", aldus Helen Jacobs, projectadviseur duurzaam ondernemen bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. "Geïnteresseerde bedrijven zijn dus steeds welkom om aan te sluiten!". (mb)

 

 

Lees ook:

Industrie maakt zich zorgen over lerarentekort

REGIO. De bedrijven in Antwerpen en het Waasland maken zich grote zorgen over het lerarentekort. Dat zegt Voka – regio. Volgens Voka zijn er nu meer dan 900 vacatures voor leerkrachten waar dat de...

Sint-Niklase ideeën voor een duurzame toekomst

SINT-NIKLAAS. Zo’n 61 deelnemers hebben het op een participatieavond het Europees beleid getoetst aan een reeks concrete ideeën over thema’s als biodiversiteit, voedselstrategie en mobiliteit.  Het...