Beverse gemeenteraad keurt motie voor fietsbrug in Kallo goed

BEVEREN. De Beverse gemeenteraad heeft een motie goedgekeurd voor een permanente fietsersbrug aan het E34-complex Melsele/Kallo. Daar gebeurden op een jaar tijd drie zware ongevallen. Het laatste dodelijke slachtoffer was een 24-jarige fietsster die gegrepen werd door een vrachtwagen. Onlangs werd zij herdacht met een stille wake. De Beverse partijen Groen en Vooruit willen dat de Vlaamse Regering eindelijk actie onderneemt en legden een motie voor aan de gemeenteraad.

Volgens de partijen kunnen nieuwe ongevallen enkel vermeden worden door fietsers te scheiden van het autoverkeer met behulp van een fietsbrug. Omdat een definitieve brug echter op zich laat wachten, is er een breed gedragen petitie van de Fietsersbond om in 2022 de tijdelijke fietsbrug in Zwijndrecht te verplaatsen naar Kallo.  "Met deze motie ondersteunen we de eis van de Fietsersbond. De tijdelijke brug kan perfect dienst doen in Kallo. Een eenvoudige beslissing van de Vlaamse Regering kan de komende maanden en jaren levens redden. Vlaams Minister voor mobiliteit Lydia Peeters moet haar verantwoordelijkheid nemen.", aldus raadslid Stijn De Munck (Groen). Voor een permanente fietsersbrug moeten alle betrokkenen nog rond de tafel zitten. Gemeenteraadslid Issam Benali (Vooruit) is tevreden met de unanieme steun van alle partijen in de gemeenteraad en hoopt dat dit krachtige signaal wordt opgepikt door minister Peeters. (mb)

 

Lees ook:

Ongeval en snelheidscontrole in Temse en Kruibeke

KRUIBEKE/TEMSE. Op de N16 zijn drie voertuigen op elkaar gebotst. Er werd niemand gewond. Een 25-jarige bestuurder uit Temse blies positief. Hij bleek 2,30 promille alcohol in z’n bloed te hebben....

Auto in gracht

BEVEREN. Vrijdagnacht om 1.30 uur is in de Dijkstraat in Beveren een auto in de gracht beland. De bestuurster legde een positieve ademtest af. Ze werd licht gewond. (mb)