Nieuwe brandweerkazerne eindelijk officieel geopend

WAASMUNSTER. Gisteravond opende de Hulpverleningszone Waasland officieel haar nieuwe kazerne in Waasmunster.  De 36 vrijwillige brandweermannen werken al sinds 14 juni 2020 vanuit de nieuwe kazerne maar door covid kon de officiële opening pas gisteren doorgaan. 

De kazerne is gelegen in de Burgemeester Michel Du Trestraat in het centrum van Waasmunster en is qua voertuigen en materiaal voorzien op alle uitdagingen op het grondgebied van de post. Daarnaast zijn er afgescheiden omkleedruimtes, een bureauruimte, een opleidings- en ontspanningslokaal, kitchenette en mooie werkruimtes. Het gebouw heeft €1 725 000 gekost. 

"Het is toepasselijk en niet toevallig dat onze brandweerkazerne in het hart van onze nieuwe kern staat. Onze brandweermannen zijn gepassioneerde mannen, die zich elke dag inzetten om ons veilig te houden. Het hart van hulpverlening. Deze 36 mannen dragen onze gemeente en haar inwoners in het hart, net zoals ook wij hen in onze harten dragen.", zegt burgemeester Jurgen Bauwens. "De mooie samenwerking op ons grondgebied tussen vrijwilligers en beroeps maakt ons veerkrachtig als hulpverleningsorganisatie en als Waasland. We kunnen de risico’s beperken, ons grondgebied afdekken en zelfs bij grotere natuurrampen of minder natuurlijke rampen zijn we klaar om op te schalen.", vult de Beverse burgemeester Marc Van de Vijver aan.

bezoek de kazernes

Een echte opendeur met demo’s en allerhande activiteiten is voorlopig nog niet aan de orde. Maar vandaag zijn alle kazernes van Hulpverleningszone Waasland per fiets te bezoeken via de fietsroutes ‘Vlam door het Waasland’. Afhankelijk van de gekozen route, kan je zo 2, 3 of meer kazernes bezoeken. Voor de geoefende wielertoerist is er de gronde ronde van 90,5 km. De verschillende routes zijn terug te vinden op de website hvzwaasland.be/vlam-door-het-waasland. (mb)

 

Lees ook: