19de Infodag Groepen van Toerisme Oost-Vlaanderen

REGIO. Toerisme Oost-Vlaanderen organiseert haar 19de infodag om het Oost-Vlaamse groepsaanbod te promoten volgens een nieuw concept. Waar aanbieders van groepsuitstappen en streekproducenten normaal samenkomen op 1 dag en 1 ruimte, wordt het nu een online evenement, gespreid over vier dagen. Wie graag er graag eens op uit trekt met familie of vrienden, kan inspiratie opdoen van 22 tot 25 september via infodaggroepen.be.

"De Infodag Groepen blijft het ideale evenement om onze sector in de kijker te zetten," zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert, "maar de uitdagende tijden waarin we ons bevinden vragen om een nieuwe aanpak. Honderden mensen samen onder een dak brengen is helaas geen optie meer, maar liever dan bij de pakken te blijven zitten, zoeken we nieuwe inspiratie om onze sector extra te ondersteunen."

ontdekkingstochten

Van 7 t.e.m. 18 september organiseert Toerisme Oost-Vlaanderen daarbovenop 23 ontdekkingstochten in de hele provincie, waaronder het Waasland.  "We organiseren niet minder dan drieëntwintig ontdekkingstochten doorheen de hele provincie, met het Meetjesland centraal als gastregio", zegt gedeputeerde Grillaert. "Daar hebben we dit jaar acht verschillende tochten voor uitgewerkt, langs onder andere brouwerijen en musea. Vijftien andere tochten leiden naar de Leiestreek, het Waasland, de Vlaamse Ardennen en Scheldeland. Kunst, gastronomie, ambachten, volksverhalen en erfgoed, het staat allemaal op het programma. Inschrijven doe je best zo snel mogelijk, want de plaatsen zijn beperkt. Alle tochten worden coronaveilig in kleine groepjes georganiseerd. Een ticket kost 29 euro en omvat het vervoer per bus, een mooi programma, een lunch en een drankje. We hopen net als altijd op een mooie opkomst." Inschrijven voor de ontdekkingstochten kan via infodaggroepen.be. (mb)

 

Lees ook:

Jeugdtoerisme vraagt steun aan stad Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Het jeugdtoerisme in Sint-Niklaas is operationeel en financieel zwaar getroffen door de coronacrisis. In tegenstelling tot andere logies verstrekkende verblijven is het jeugdtoerisme...

Heirbaut Hoeveproducten wil CO²-neutraal werken

TEMSE. Heirbaut Hoeveproducten uit Temse is gehuldigd als verdienstelijke Oost-Vlamingen. Het bedrijf doen heel wat inspanningen om CO²-neutraal te werken. Met het methaangas uit koeienmest wekt het...

Subsidies voor innovatieve landbouwprojecten

OOST-VLAANDEREN.  Coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona Puur Natuur vzw krijgt voor haar project ‘Van spelt tot brood in het Waasland’ subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen.