Réno Martens stapt ruim 135 kilometer op 24 uur

STEKENE. Stekenaar Réno Martens (69) heeft op 24 uur tijd 135,5 kilometer gestapt. Hij begon vrijdagavond om 17 uur aan basisschool Tuimelaar in de Pannenhuisstraat in Klein-Sinaai, waar hij zaterdagnamiddag de uitdaging beëindigde. De uitgestippelde route bracht hem onder andere langs de Stekense Vaart, Moervaart en Heidebos. 

Martens ging de uitdaging aan als alternatief voor de Dodentocht waar hij normaal gezien jaarlijks aan deelneemt. Die werd al twee jaar op rij geannuleerd wegens de coronapandemie. Vorig jaar stapte Martens op eigen houtje 100 kilometer. Dit jaar wou hij een stapje verder gaan en 24 uur wandelen. "Als ik mijn normaal tempo stap, kan ik 150 kilometer wandelen op 24 uur maar ik ga het wat beperken en hoop 135 à 140 kilometer te kunnen stappen.", vertelde Réno Martens bij de start. Dat doel heeft hij dus behaald. 

"Ik stap ten voordele van basisschool Tuimelaar want die hebben de voorbije jaren heel inkomsten moet missen. Dus wil ik mijn steentje bijdragen via de mensen van Klein-Sinaai om de school financieel te steunen.", vertelt Martens. De school wil met de opbrengst van de wandeling een nieuw digitaal schoolbord kopen voor het vierde leerjaar, wat 4500 euro kost. "Tot hiertoe heeft de wandeling 1500 euro opgeleverd en heel wat mensen hebben nog beloofd om te storten", vertelt schooldirecteur Wim De Bruyn, "Storten kan nog tot 15 september via rekeningnummer BE62 7370 0244 6261 met mededeling ‘Réno stapt voor Tuimelaar’."

Daarmee zat het sportieve weekend er voor Réno Martens nog niet op: om de spieren niet te laten verzuren, ging hij zondagochtend 80 kilometer fietsen. (mb)

 

Lees ook:

Réno Martens gestart met uitdaging

STEKENE. Gisteren rond 17 uur is Stekenaar Réno Martens gestart met zijn uitdaging: 24 uur stappen ten voordele van VBS Tuimelaar. "Normaal zou het dit jaar de 52ste Dodentocht zijn maar door corona gaat...

Vier vaderdag op de boerderij

REGIO. Aanstaande zondag is het vaderdag. Met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen verwelkomen 8 Oost-Vlaamse landbouwers de papa’s en hun gezin op hun boerderij, in hun serre of op hun weides...