Politie en De Tuimelaar voeren samen actie

KLEIN-SINAAI. Voor de derde keer organiseert de politie van de zone Sint-Gillis-Waas - Stekene de sensibiliseringscampagne 'Plaats genoeg'. Met de actie vraagt de politie aandacht voor de zwakke weggebruikers. De politie werkt voor deze campagne samen met basisschool De Tuimelaar uit Klein-Sinaai, waar heel wat automobilisten fout parkeren en op die manier voetgangers en fietsers hinderen.

De schooldirectie van basisschool De Tuimelaar in de Pannenhuisstraat te Klein-Sinaai heeft al dikwijls gezien: ouders parkeren eventjes op het fiets- of voetpad om de kinderen uit de auto te halen. Toevallig passerende voetgangers of fietsers moeten dan de rijbaan op om te kunnen passeren. In de schoolomgeving parkeren automobilisten zelfs op het zebrapad waardoor veilig oversteken voor de kinderen onmogelijk is. Dergelijke toestanden zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Met de campagne 'Plaats genoeg' hoopt de politie foutparkeerders een halt toe te roepen. De schooldirectie wil de ouders duidelijk maken dat wie op tijd komt, wel een veilige parkeerplaats vindt.

Twee affiches met elk een specifieke situatieschets aan de school moeten de automobilisten wijzen op hun onveilig gedrag en hen aansporen om dit gedrag aan te passen. De affiches zullen een week lang in het straatbeeld zichtbaar zijn. De campagne wordt ondersteund door extra preventieve controles. Automobilisten die hun voertuig hinderlijk en foutief parkeren lopen het risico op een boeten van 50 tot 150 euro. (mb)