Kruispunten in Shondstraat worden veiliger

SINT-GILLIS-WAAS. De Shondstraat is een drukke verbindingsweg tussen Sint-Pauwels en Sint-Gillis-Waas en is vooral voor fietsers niet heel veilig. Daar wil het gemeentebestuur verandering in brengen. Zo wordt de situatie aan drie kruispunten aangepakt.  Het gaat om de kruispunten Shondstraat-Baarstraat-Bunderstraat, het kruispunt met de fietssnelweg F411 en het kruispunt met de Geinsteindestraat. 

In de omgeving van deze kruispunten wordt een snelheidsbeperking tot 50 km/u ingevoerd. Daarnaast krijgt het verkeer op de as Bunderstraat-Shondstraat in beide richtingen voorrang op het verkeer komende uit de Baarstraat. Daardoor zal het verkeer de kruising met de fietssnelweg trager naderen, wat de veiligheid van de fietsers zal verbeteren. Tot slot verdwijnt de huidige voorrang van rechts op het kruispunt van de Geinsteindestraat met de Shondstraat. Daardoor zal verkeer uit de Geinsteindestraat voortaan voorrang moeten verlenen aan het verkeer in de Shondstraat.

Alle omwonenden zullen nog een brief met informatie in de bus krijgen. In de loop van de komende weken zal de signalisatie geplaatst worden. (mb)

 

Lees ook:

Geen overlast in centrum Beveren

BEVEREN. Agenten van verschillende diensten bij de politiezone Waasland-Noord hebben vrijdag 10 maart een gebiedsgebonden actie in het centrum van Beveren gehouden. De actie was gericht op meer...

Actieweek drugs- en alcohol in het verkeer

REGIO. Nog tot en met zaterdag houden het parket Oost-Vlaanderen en de gouverneur samen met de lokale politiezones en de federale wegpolitie een actieweek rond drugs en alcohol in het verkeer. Dat...