Derde en vierde leerjaar Basisschool De Molenberg maken erfgoedtentoonstelling

STEKENE. Leerlingen van het derde en vierde leerjaar van Basisschool De Molenberg in Stekene hebben in de dorpskom van Stekene foto’s gemaakt van erfgoed. Met de foto’s hebben ze kunstwerkjes en een erfgoedtentoonstelling gemaakt. Door de pandemie werd het plan voor een openbare tentoonstelling opgeborgen. In plaats daarvan komt er een postkaartenreeks van de kunstwerken. 

Het initiatief kadert in de actie ‘Erfgoedredders Stekene’, waarbij basisscholen samen met erfgoedkenners en experten samen erfgoed in de schoolomgevingen ontdekken en coaching krijgen bij het organiseren van erfgoededucatie. "De Provincie is heel erg begaan met haar erfgoed. Kinderen van jongs af aan bewust maken van de rijkdom om hen heen, zoals Erfgoedredders doet, vinden we één van onze opdrachten. Op die manier bekijken ze de schoolomgeving met andere ogen,... erfgoedogen en dragen ze hun steentje bij aan de zorg voor erfgoed.", zegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Erfgoed. (mb)

 

Lees ook:

Lokerse caféleven in boek en tentoonstelling

LOKEREN. Zaterdag is in Lokeren de tentoonstelling ‘Blijven Hangen’ geopend in het Stadsmuseum. Onderwerp is de geschiedenis van het Lokerse caféleven van meer dan 100 jaar. In die periode is het...