Chocolatier Wim Vijverman naar wereltentoonstelling Zuid-Korea

SINT-NIKLAAS. Belgische chocolade is er erg gegeerd in het buitenland. Dat werd in 2010 duidelijk op de wereldtentoonstelling in Shanghai, waar de 'Chocolate Corner' in het Belgisch paviljoen hoge ogen scoorde. Eén van de chocolatiers die er toen bij was, Wim Vijverman uit Sint-Niklaas, mag ons land opnieuw vertegenwoordigen op de wereldtentoonstelling in Yeosu in Zuid-Korea.

De wereldtentoonstelling in het Zuid-Koreaanse gaat door van 12 mei tot en met 12 augustus. België zal er in haar paviljoen opnieuw een 'chocolate corner' voorzien om 's lands grootste lekkernij aan de wereld te tonen én te laten proeven. Chocolatier Wim Vijver uit de Begijnenstraat in Sint-Niklaas bijt er op 12 mei de spits af. Vijverman was twee jaren in China ook van de partij. "Enkele maanden geleden werden wij door de beroepsfederatie gecontacteerd met de vraag of wij daar dit jaar opnieuw interesse in hadden. Zoiets moet je natuurlijk geen twee keer vragen. We hebben dus onmiddellijk toegestemd.", zegt Wim Vijverman. Samen met nog twee andere chocolatiers zal Vijverman in de chocolate corner chocoladen sierstukken maken. "Wat we gaan demonstreren, daar worden we vrij in gelaten. Maar wetend dat het thema van deze expo de onderwaterwereld is, zal dit allicht iets in die richting zijn.", licht Vijverman al een klein tipje van de sluier op.

Chocolade exporteren naar Zuid-Korea laat Vijverman liever over aan grote bedrijven. "De opzet van heel dit gebeuren is om onze Belgische chocolade in Zuid-Korea te gaan promoten en de passie en liefde voor ons vak over te brengen op de lokale bevolking. Als ambachtelijk chocolatier is het niet de bedoeling om naar daar te gaan exporteren.", klinkt het. (mb, foto's: Wim Vijverman)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Tien Oost-Vlaamse artisanale chocolatiers trekken komende zomer naar de wereldtentoonstelling in Shangai. Onder hen is Wim Vyverman van Chocolade-Atelier Vyverman uit Sint-Niklaas.

REGIO. Zo’n tachtig Vlaamse ondernemers zijn vrijdag samen met Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland op netwerkmissie naar Dubai en Abu Dhabi vertrokken. Op het programma staan onder andere...

Eetbare kunstwerken van de hand van meester-chocolatier Nick Wauters (foto: Stefaan Van Hul) SINT-NIKLAAS. Eeuwenoude kunst en verse chocolade gaan perfect samen. Dat bewijst chocolatier Nick...