Gemeentearbeiders Stekene behalen veiligheidscertificaat

STEKENE. Gemeentearbeiders van de diensten Groen, Wegen, Mobiliteit, Logistiek en Gebouwen hebben een cursus VeiligheidsCertificaat Aannemer (VCA) gevolgd en het bijhorend certificaat behaald. Het certificaat is 10 jaar geldig. 

Dergelijke opleiding en certificaat is in heel wat ondernemingen verplichte kost. Binnen openbare besturen is het niet verplicht maar burgemeester Stany De Rechter wil niet op veiligheid inboeten. "Een intensieve, niet-vrijblijvende opleiding rond veilig werken is toch relevant voor onze arbeiders. Zij werken dagelijks met kleine en grote machines en werktuigen. Ook zorg voor elkaar, veilig werken op de openbare weg of diverse gevaarlijke producten zijn onderwerpen die tot hun dagelijks takenpakket behoren. We vinden het dan ook belangrijk om deze investering in veiligheid te maken.", aldus burgemeester De Rechter. Hij was dan ook blij om de attesten te mogen uitreiken aan de gemeentemedewerkers. (mb)

 

Lees ook:

Veiliger schoolomgevingen in Meerdonk

SINT-GILLIS-WAAS. Binnen het dossier ‘veilige schoolomgevingen’ heeft de gemeente Sint-Gillis-Waas de schoolomgevingen in deelgemeente Meerdonk aangepakt. 

Sint-Gillis-Waas past mobiliteitsplan aan

SINT-GILLIS-WAAS. De gemeente Sint-Gillis-Waas heeft haar mobiliteitsplan aangepast. Het vorige dateerde van 2004 en was aan een update toe. Heel wat aanpassingen zijn er gekomen na een bevraging...

N446 verandert voor 3 jaar in een werf 

HAMME/WAASMUNSTER. Vandaag start de heraanleg van de N446 in Dendermonde, Hamme, en Waasmunster. Zo’n stuk van 7,5 kilometer gewestweg wordt volledig in een nieuw kleedje gestoken met nieuwe...