Berichten uit de politiezone Kruibeke-Temse (30.05.2021)

TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft snelheidscontroles gehouden. De reeks controles startte vrijdag op de ventwegen van de N41. Van de 234 voertuigen reden er 78 sneller dan toegelaten. De politie haalde de overtreders uit het verkeer. Eén bestuurder reed 104 km per uur in een zone waar 50 km per uur mag gereden worden. Hij mocht z’n rijbewijs voor 15 dagen afgeven. Zaterdagavond waren er snelheidscontroles op de Krijgsbaan, S.Amelbergalaan, P. Boelstraat en Cauwerburg in Temse en in de Temsestraat in Kruibeke. Hier slingerde de politie 31 bestuurders op de bon. Een voertuig reed 117 km per uur. 

Bij alcoholcontroles werden afgelopen weekend 52 ademtesten afgenomen. Drie bestuurders bliezen positief. Een voertuig werd onderschept omdat het het rode licht negeerde. Verder stelde politie nog 21 andere overtredingen vast. 

verkeerscontrole

Afgelopen vrijdag werd er op de N 41 in Temse een verkeerscontrole gehouden in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst. Er werd voor een som van 15.000 euro boetes geïnd voor het niet betalen van de verkeersbelasting. Eén voertuig werd in beslaggenomen. 

vechtpartij

In de nacht van zaterdag op zondag was er rond 3 uur een vechtpartij in de Vrijheidstraat in Temse. Twee Roemeense vechtersbazen werden bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de politiecel.

ongeval

In Steendorp reed een 32-jarige vrouw uit Temse met haar voertuig tegen een geparkeerde auto. Door de klap raakte deze auto nog een geparkeerde wagen. De bestuurster legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 1,15 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingehouden voor zes uren. (mb)

 

Lees ook:

Politie houdt actie in Vrasene en Verrebroek

BEVEREN.  De politie Waasland-Noord heeft donderdag een gebiedsgebonden actie rond verkeersveiligheid gehouden in Vrasene en Verrebroek. Op de Provinciale Baan in Vrasene controleerde de politie op...

Boetes voor schenden avondklok

KRUIBEKE/TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft in de nacht van zaterdag op zondag een voertuig onderschept om te controleren waarom deze nog op de weg was. De bestuurder en zijn...

Politie legt lockdownfeestje in Kruibeke stil

KRUIBEKE. De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft vrijdagnamiddag een lockdownfeest in de Oud Veerstraat in Kruibeke stilgelegd na een tip. De politie werd eerst niet binnengelaten maar kon wel...