Prosperhoeve wordt onthaalpoort

BEVEREN.  De studie rond de herbestemming van de Prosperhoeve in het Beverse gehucht Prosperpolder is klaar. Uit de studie blijkt dat er heel wat potentieel is om van de hoeve een onthaalpoort te maken. Daarbij kan ingezet worden op onthaal, landbouw en verblijf.  De woningen aan de Belgische Dreef 5-6 zouden vakantiewoningen kunnen worden. Voor de landbouwfunctie zou er een nieuwe schuur gebouwd worden. Terwijl de bestaande Vollemansschuur dienst kan doen voor onthaal. 

Voor de Vollemansschuur is het echter al vijf voor twaalf. Twee jaar geleden werd de poort gestut tijdens een stevige windvlaag en bij de laatste storm is een deel van het dak weggevlogen.  Volgens gemeenteraadslid Laura Staut is het nu vooral kwestie om snel voldoende geld te vinden om het project in beweging te houden. "De afronding van deze studie is een belangrijk beginpunt.", aldus gemeenteraadslid en bewoner van het knechtenverblijf van de Prosperhoeve, Laura Staut. "Bedoeling is om het oorspronkelijke ensemble van gebouwen zoveel mogelijk te herstellen. Door gebruik te maken van hedendaagse materialen zou het mogelijk worden om het architecturale ensemble van weleer te reconstrueren zonder al te veel te historiseren. Het is nu kwestie van snel voldoende financiële middelen te vinden zodat dit project in beweging kan blijven. Hoewel we in Prosperpolder niet zitten te wachten op massatoerisme, is dit wel een kans om de schoonheid van de polders en de omliggende natuur te kunnen tonen en om dit bedreigde erfgoed te redden.". 

De studie startte in 2019 op initiatief van de gemeente Beveren, Havenbedrijf Antwerpen, Maatschappij Linkerscheldeoever, Vlaamse Landmaatschappij en EGTS Linieland. (mb)

 

Lees ook:

40ste Internationaal kickbokstornooi in Beveren

BEVEREN. Na de verplichte coronapauze start ook Contact Karate Beveren alle activiteiten opnieuw op. Momenteel is het alle hens aan dek om een coronaproof editie te organiseren van de Flanders...

Asbestcontaminatie op werf GTI Beveren

BEVEREN.  Het  Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI) in Beveren heeft te kampen met een lichte asbestcontaminatie. Het asbest werd gevonden bij bouwwerken. De aannemer zou die verwijderen maar...

Auto in gracht

BEVEREN. Vrijdagnacht om 1.30 uur is in de Dijkstraat in Beveren een auto in de gracht beland. De bestuurster legde een positieve ademtest af. Ze werd licht gewond. (mb)