Nog leuker schaatsen op Beverse ijspiste

BEVEREN. Het leggen van een ijspiste op de Grote Markt van Beveren is een traditie geworden en de gemeente heeft besloten, na een grondige evaluatie, het nog allemaal leuker te maken. Dit jaar zal er kunnen geschaatst worden van zaterdag 18 december tot en met zondag 9 januari 2005. De ijspiste wordt wel 'gans anders'. Zo wordt de opstelling anders zodat de sfeer er mee wordt verbeterd.

De inkom zal zich nu bevinden aan de ingang van de kerk en de container met de schaatsen en de omkleedtent zal zich ook langsheen de kerk bevinden. Een gevolg is dat er meer plaats zal zijn voor de ijspiste zelf. De middencirkel verdwijnt zodat er ??n grote ijsvlakte zal zijn.

Leerlingen van de Academie  voor Schone Kunsten zullen instaan voor de versiering van de piste met kerstbomen, kerstmateriaal en kersttaferelen. De wanden zullen niet meer in witte plastic zijn maar uit hout.
Voor de toeschouwers komt er rond de ijspiste een wandelgaanderij van anderhalve meter breed. De prijzen blijven wel dezelfde. Een inkomticket kost 2 euro en dat is ook de prijs voor het huren van een paar schaatsen. Er is voor andersvaliden en 55-plussers, 50 procent vermindering. De toppers in de activiteiten blijven bewaard met o.a. Tipiek on ice, Togenblik on ice en Awa on ice. Tijdens Kids on ice blijft de piste volledig beschikbaar voor de kinderen  en mag er met de ijsstoel worden gereden. Tot 12 jaar mogen ze gratis binnen.

Op het programma komen ook enkele nieuwe activiteiten. Zo is er driemaal het "Platte Beursschaatsen", een publiek schaatsen waarbij de ouders maar 50 procent moeten betalen omdat hun beurs na de feestdagen vaak leeg is. Er is ook een "Russische avond" op 3 januari 2005, waarbij Russische sfeermuziek weerklinkt. Elke woensdag is er "Jeugddiscoschaatsen" met hippe fuifmuziek gebracht door een heuse DJ. Verder zullen ook lessen in schaatsen of ijshockey worden gegeven aan kinderen en krijgen de scholen bijzonder veel kans om met de klas te komen. (F)

 

 

Lees ook:

Veel volk op nieuwjaarsdrink

’t Is kwart over vier zondagnamiddag. Erik Roelandt kon de 20.000ste schaatser verwelkomen. Dat werd tot haar grote verrassing Sandra De Doncker uit Grimbergen. Haar rode kerstmuts heeft ze...

Beverse ijspiste zaterdag geopend

Bij het binnen komen werden de genodigden muzikaal verwelkomd door ‘Music Dream’.BEVEREN. De IJspiste is zaterdagavond op een feestelijke manier geopend en als die lijn zich doortrekt tot 4...

Toch geen ijstpiste in kunststof

BEVEREN. De ijspiste op de Grote Markt zou in kunstsof moeten komen. Dat was althans toch het voorstel van Kartelpro waarin ook Groen! zetelt met in de rangen ex- schepen Ludo de Block. Hij wil...