Indexaanpassing in dagprijzen woonzorgcentra Zorgpunt Waasland

SINT-NIKLAAS. Zorgpunt Waasland heeft toelating gekregen om een indexering op haar dagprijzen toe te passen.  Dat betekent dat de prijzen in de 12 woonzorgcentra vanaf maandag 1 februari met maximaal 0,44 euro stijgen. Zorgpunt Waasland voert jaarlijks een indexaanpassing door om een plotse prijsstijging te voorkomen. Voorzitter Maxime Callaert benadrukt dan ook dat niet gaat om een verdoken prijsstijging van 30 euro per maand. 

"Het gaat dus gewoon over de jaarlijkse indexering van de dagprijzen. Per maand bedraagt deze indexering voor een kamer in onze woonzorgcentra rond de 13,2 euro. Dit is dus zeker geen plotse verdoken prijsstijging van 30 euro per maand extra, zoals sommige mensen laten uitschijnen", lichten voorzitter Maxime Callaert en Tjeu van Diessen, algemeen directeur toe. Een indexering is de prijsaanpassing om de kost van een verblijf in een woonzorgcentrum te laten volgen op de stijging van de levensduurte. Daarvoor heeft het Zorgpunt Waasland toelating aangevraagd én gekregen van de Vlaamse overheid. Een bewoner betaalt daardoor vanaf 1 februari 2021 maximaal 0,44 euro per dag extra voor de kamer, verzorging, maaltijden en nog heel wat extra dienstverlening inbegrepen.

"In de praktijk merken we dat het merendeel van de bewoners de dagprijs kunnen betalen met het pensioen aangevuld met eventuele spaargelden… Elke bewoner ontvangt ook maandelijks 130 euro ‘zorgpremie’ van de Vlaamse overheid. Bovendien is Zorgpunt Waasland een openbare vereniging die zijn sociale opdracht ten volle nakomt om samen met de welzijnsdiensten van de lokale moederbesturen de bewoners financieel te ondersteunen die niet de financiële draagkracht hebben",  klinkt het. (mb)

 

Lees ook:

Ondergrondse afvalstraten worden duurder

BEVEREN. De gemeente Beveren trekt de prijzen op om gebruik te maken van de ondergrondse afvalcontainers. De inworp van 30 liter restafval verhoogt met 15%, de inworp van 60 liter met 20%. Met de...