Opnieuw kamerbezoek mogelijk in woonzorgcentra Zorgpunt Waasland

REGIO. Na drie maanden afzondering is vanaf maandag opnieuw bezoek op de kamer mogelijk in de 12 woonzorgcentra van Zorgpunt Waasland. Het openstellen van de woonzorgcentra zal in fases gebeuren. 

Vanaf 15 juni mag 1 vaste bezoeker drie keer per week langskomen. Vanaf 22 juni mogen twee verschillende bezoekers om beurten langskomen. Buiten in de tuin mag een beperkt aantal familieleden afspreken met de bewoner. Vanaf maandag 29 juni mogen zelfs meerdere bezoekers en ook kinderen terug op bezoek komen tijdens de drie voorziene bezoekmomenten. Een bezoek kan enkel na afspraak met het woonzorgcentrum tijdens de wekelijkse bezoekmomenten. 

"De afgelopen maanden leefden onze bewoners in gesloten cocons of eerder ‘burchten’ waarbij we heel strenge regels hanteerden om het virus buiten te houden. De meeste van onze woonzorgcentra bleven gespaard van corona. Bezoek op de kamer toelaten is een grote maar goed voorbereide stap. We weten dat onze bewoners en familie enorm uitkijken om elkaar terug te zien op de kamer. Tot nu streefden we naar één bezoek van een half uur per week per bewoner in een daarvoor voorziene gespreksruimte met plexi-tussenwanden, in de tuin of op het terras.", zegt algemeen directeur  Tjeu van Diessen. "We rekenen op de medewerking van bewoners, familieleden én onze medewerkers om alle beschermingsmaatregelen strikt te blijven opvolgen."

Aan een bezoek zijn wel een aantal regels verbonden, zoals anderhalve meter afstand houden, elkaar niet aanraken en geen voorwerpen doorgeven. De cafetaria blijft gesloten en ook een toiletbezoek kan niet. (mb)

 

 

Lees ook:

Beverse Tennisclub mag activiteiten herstarten

BEVEREN. Op 20 juli moest de Beverse Tennisclub haar Gastronomisch Dubbeltornooi stilleggen omdat een bezoeker positief werd getest op covid-19. Nu zowel de organisatoren als deelnemers negatief...

Woonzorgcentra Zorgpunt Waasland tijdelijk dicht

REGIO.  Zorgpunt Waasland heeft sinds zaterdag haar woonzorgcentra in Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht tijdelijk gesloten voor bezoek. Alvast tot morgen, dinsdag 28 juli, is er geen...

Temse neemt bijkomende coronamaatregelen

TEMSE. Na recente coronabesmettingen heeft Temse exta maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Zo zijn alle kermissen en de daaraan verbonden activiteiten geannuleerd.