Beveren en Zwijndrecht werken samen aan wijkgezondheidscentrum

BEVEREN/ZWIJNDRECHT. Beveren en Zwijndrecht gaan samenwerken om een  wijkgezondheidscentrum (WGC) op te richten. In het centrum zullen verschillende zorgverleners zoals huisartsen, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers onder één dak samenwerken. 

Met het wijkgezondheidscentrum willen beide gemeenten een antwoord bieden op het tekort aan huisartsen. Voor mensen in armoede betekent dit een flinke stap vooruit naar een kwalitatieve en toegankelijke gezondheidszorg dichtbij huis. Het centrum betekent ook een ondersteuning voor de bestaande huisartsenpraktijken want de artsen van het centrum zullen meedraaien in de wachtpost. 

Het WGC Beveren-Zwijndrecht start in 2021 met twee deeltijdse huisartsen en een verpleegkundige. Afhankelijk van de nood zal de dienstverlening uitbreiden. Waar het centrum zal worden ondergebracht, wordt nog onderzocht. (mb)

 

Lees ook:

Nog 300 plaatsen vrij in bloedonderzoek naar PFAS

ZWIJNDRECHT. Sinds 15 juli voert het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid onderzoek naar de verspreiding van PFAS in onze regio. Er is plaats voor 800 deelnemers maar er zijn nog 500 deelnemers...

Dag van de buren met mobiele koffiekar

SINT-NIKLAAS. Dienstencentrum De Schutterij in Sinaai heeft gisteren de Dag van de Buren gevierd met een koffieklets in de buurt rond het dienstencentrum. Met een golfkarretje reden medewerkers door de...