Sara Weemaes pleit voor meer diversiteit en betrokkenheid

SINT-NIKLAAS. CD&V-politica Sara Weemaes hield in een opiniestuk een pleidooi om jongeren nauwer en actiever te betrekken in de samenleving en een diverser politiekorps dat dichter bij de bevolking staat. Haar oproep is niet in dovemansoren gevallen. Zo informeerde korpschef Gwen Merckx al naar voorstellen van Weemaes. 

De voorstellen van Sara Weemaes variëren van het op poten zetten van projecten die de band met politie en kinderen en jongeren versterken, inzetten op een positieve beeldvorming zowel bij jongeren als bij politie, tot het creëren van een diverser korps. Zo pleit ze onder andere voor jeugd-verbindingsdagen om een betere band te creëren tussen jongeren en politie, een positievere beeldvorming bij jongeren over de politie, het versterken van de sociale vaardigheden van agenten en het aantrekken van een diverse mix aan profielen. Om aan een deel van die suggesties tegemoet te komen, vraagt CD&V om voldoende middelen te voorzien om de diversiteit in het politiekorps te versterken. (mb)

 

Lees ook:

Wereldmoppenkalender voor het goede doel

SINT-NIKLAAS. Het Internationaal Comité Vzw en Het Rode Kruis Opvangcentrum maakten met de ondersteuning van de stad Sint-Niklaas een wereldmoppenkalender. Striptekenaar Dirk Van Der Auwera maakte...

Lichtgewonden bij twee ongevallen

BEVEREN/SINT-GILLIS-WAAS. Gisterochtend is een bestuurder lichtgewond geraakt bij een aanrijding. Twee wagens botsten rond 11 uur met elkaar op de Binnendijk in Sint-Gillis-Waas. 

Auto belandt in gracht

TEMSE. Zondagmorgen belandde een 32-jarige man uit Hamme met zijn voertuig in de gracht naast de N16 in Temse. Vermoedelijk door de weersomstandigheden verloor hij de controle over zijn stuur en...