Beveren verplicht mondmasker op autovrije zondag

BEVEREN. Het centrum van Beveren is morgen, zondag 20 september, autovrij tussen 12 en 18 uur. In de centrumstraten zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo is er onder meer een mobiliteitsmarkt op de Grote Markt, Het Pilorijn Wagenspel over het Geheim van de Rechtvaardige Rechters om 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur en is het mogelijk om de Sint-Martinuskerk met een gids te bezoeken. 

In Hof ter Welle is er een beer tasting waarbij er kan geproefd worden van de vijf Vijd-bieren, Vijf-koeken en Beverse limonade. Er loopt ook nog de tentoonstelling ‘Joos. De (on)eindigheid van Vijd’. In Ook in kasteel Cortewalle loopt een tentoonstelling over Joos Vijd. Tot slot zijn ook de winkels open tussen 14 en 17 uur. 

Omdat er veel volk wordt verwacht, verplicht burgemeester Marc Van de Vijver het dragen van een mondmaser voor iedereen ouder dan 12 jaar, behalve voor de zittende toeschouwers van het wagenspel. De verplichting geldt voor de zone N70 (van Peperstraat tot Gravendreef), de Grote Markt, de Warande en de Vrasenestraat. (mb)

info: beverenbuiten.be

 

Lees ook:

Hotel Beveren opende nieuwe Jardin winterchalet

BEVEREN. Hotel Beveren heeft nieuwe Jardin winterchalet geopend. De winterchalet is een vervolg op het zomerterras dat heel wat succes kende. Twee jaar geleden experimenteerde Hotel Beveren al eens...

40ste Internationaal kickbokstornooi in Beveren

BEVEREN. Na de verplichte coronapauze start ook Contact Karate Beveren alle activiteiten opnieuw op. Momenteel is het alle hens aan dek om een coronaproof editie te organiseren van de Flanders...