Bravo Velo als aanmoediging voor fietsende Beverenaars

BEVEREN. Onder meer dankzij de coronacrisis herontdekken steeds meer mensen de fiets voor het woon-werkverkeer of als ontspanning. Om deze tendens aan te moedigen, organiseert het gemeentebestuur van Beveren de campagne ‘Bravo Velo’. 

De campagne gaat gepaard met affiches in het straatbeeld en de gemeentelijke gebouwen. Ook loopt er een fotowedstrijd waarbij fietsers een exclusieve Bravo Velo-fietstas kunnen winnen. Inwoners van Beveren kunnen deelnemen aan de wedstrijd kan door een foto van zichzelf met de fiets ergens in Beveren op Facebook of Instragram te plaatsen met de hashtags #bravovelo en #bevereninbeeld. De wedstrijd loopt tot 4 oktober. "Beveren probeert de promotie van de fiets en het fietsen met deze campagne een duw in de rug te geven. Het wordt cruciaal om in de toekomst nog veel meer mensen op de fiets te krijgen,  niet alleen recreatief maar ook voor dagelijkse verplaatsingen. Net daarom zetten we extra in op projecten rond de aanleg van veilige fietsinfrastructuur en fietsvoorzieningen.", zegt schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen. 

In het verleden nam het gemeentebestuur tal van initiatieven om veilig fietsen mogelijk te maken, zoals de inrichting van fietsstraten, de opstart van Blue-Bike deelfietsen en de vernieuwing van fietspaden. Op de planning staan nog onder andere de heraanleg van de fietspaden in de Gravendreef en N70 in Melsele, de aanleg van de fietssnelweg F425 tussen P&R Melsele en Waaslandhaven en een fietsbrug over de E34 tussen Trepelandstraat en Kwarikweg. (mb)

 

Lees ook:

Prosperhoeve wordt onthaalpoort

BEVEREN.  De studie rond de herbestemming van de Prosperhoeve in het Beverse gehucht Prosperpolder is klaar. Uit de studie blijkt dat er heel wat potentieel is om van de hoeve een onthaalpoort te...

Nieuwbouw en verbouwing GTI Beveren

BEVEREN. Het Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI) bouwt volop aan een nieuw complex voor 12 klassen en administratie. Als alles volgens planning verloopt, zullen de werken rond oktober 2021 klaar...