Broederschap van O.L.V. van Halle annuleert bedevaart

SINT-NIKLAAS. Het broederschap van O.L.V. van Halle annuleert de bedevaart naar Halle omwille van het coronavirus. De bedevaart was voorzien voor het weekend van 5 en 6 september. 

Dat was eigenlijk al een alternatief programma zonder verplaatsing per bus maar een lokale bedevaart langs de kapellen van Tereken. Voor de fietsbedevaart was er het voorstel om heen en terug te fietsen of met de trein terug te keren. De strenge maatregelen en onzekere toestand omtrent het verloop van het virus maken ook dat programma onuitvoerbaar. 

Het broederschap van O.L.V. van Halle organiseert sinds 1699 bedevaarten vanuit Sint-Niklaas naar Halle. In de loop van de geschiedenis zijn er nog periodes geweest waarin de bedevaart niet kon of mocht plaatsvinden, zoals  de Oostenrijkse tijd, de Franse revolutie en beide Wereldoorlogen. Het broederschap hoopt in 2021 terug de bedevaart te voet, met de fiets en/of de bus te kunnen organiseren. (mb)

 

Lees ook:

Eerste lichting grensparkgastheren volgt cursus

BEVEREN. Er is een nieuwe stap gezet in de realisatie van het Grenspark Groot-Saeftinghe. IVN Natuureducatie organiseert samen met grensparkpartners een cursus voor Vlaamse en Nederlandse...

Dieter Schalley haalt finale STEM-olympiade

SINT-NIKLAAS.  Dieter Schalley, leerling uit het 2de jaar Latijn van de Heilige Familie in Sint-Niklaas, is doorgestoten tot de finale van de STEM-olympiade. Dat is een prestigewedstrijd voor...