VZW Durme wil 100 hectare natuur in de Fondatie van Boudelo

SINAAI/STEKENE. VZW Durme, wil de Fondatie van Boudelo,  een groot stilte- en natuurgebied op de grens tussen Sinaai en Stekene, uitbreiden tot minstens 100 hectare. Momenteel is het gebied net geen 100 hectare groot. Om die laatste hectares aan te kopen, is nog 35 000 euro nodig. Om dat geld bij elkaar te krijgen, rekent de vereniging op giften. Om voldoende giften bij elkaar te krijgen, is de vereniging gestart met een brievenactie naar meer dan 8.000 omwonenden en natuurliefhebbers, en loopt tot het najaar van 2020. Wie een steentje wil bijdragen, kan terecht op de website vzwdurme.be. 

natuurgebied

De Fondatie van Boudelo staat onder natuurliefhebbers bekend als hotspot voor heel wat zeldzame dieren. Naast de boommarter en de bijzondere mopsvleermuis zijn ook de bever en de otter onlangs teruggekeerd in de streek. En dan zijn er ook nog de verschillende soorten orchideeën, roofvogels, zangvogels, bijzondere libellen, paddenstoelen en de grote familie reeën. 

Standup-comedian en Sint-Niklazenaar Begijn Le Bleu is als ambassadeur van vzw Durme trekker van deze actie. "Als kersverse ambassadeur van natuurvereniging vzw Durme en streekgenoot vind ik deze actie bijzonder belangrijk. De Fondatie is een prachtig gebied, ik kom hier geregeld wandelen met mijn gezin of vogels spotten. De kijktoren in de Liniedreef is hiervoor een heerlijke plek!Ik roep dan ook iedereen en zeker elke Sinnekloazeneir (net zoals ik) op om deze actie te steunen.", aldus Le Bleu. 

De actie steunen kan via storting op het rekeningnummer van vzw Durme (BE52 0012 2999 0009) met vermelding ‘gift Fondatie’. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. (mb)

info: vzwdurme.be

 

Lees ook:

Weekend in het teken van de Archeologiedagen

REGIO. Dit weekend staat in heel Vlaanderen in het teken van de vierde editie van de Archeologiedagen. Er is keuze uit bijna 150 diverse activiteiten, waaronder fietstochten, een lego-workshop en...