Zomeraanbod wordt toegankelijker voor mensen met autisme

OOST-VLAANDEREN. Om haar zomeraanbod beter toegankelijk te maken voor mensen met autisme gaat de Provincie Oost-Vlaanderen visuele stappenplannen online zetten en haar personel sensibiliseren. De aanpak kan volgens gedeputeerde Kurt Moens ook jonge gezinnen of hoogsensitieve personen helpen als ze op voorhand weten waar er rust te vinden is en waar bepaalde prikkels dan weer sterk aanwezig kunnen zijn. 

De meeste provinciale attracties zijn al gescreend door Toerisme voor Autisme, een organisatie waarmee de Provincie samenwerkt en die zal instaan voor de opmaak van de visuele stappenplannen. Momenteel is enkel het stappenplan van de provinciale erfgoedsite Mola - Molencentrum al online te vinden op de website van Mola. Bedoeling is om deze zomer nog stappenplannen van alle provinciale domeinen als De Ster en Puyenbroeck online te zetten. 

Het volledige zomeraanbod is gebundeld in de brochure 'Vrijetijdsaanbod voor gezinnen'. De brochure bevat ook de gegevens van de Oost-Vlaamse Rap op Stapkantoren. Meer info is te vinden op oost-vlaanderen.be/gratisaanbod. (mb)

 

Lees ook:

Droogtemeters brengen hitte en droogte in kaart

SINT-NIKLAAS. Op het provinciaal domein De Ster  en op 5000 andere locaties in Vlaanderen zijn slimme bodemsensoren in de grond gestopt. Die moeten een half jaar de hitte en droogte in kaart brengen...

Op schattenjacht door Temse

TEMSE. Vanaf vandaag tot 30 april kan je op schattenjacht in Temse met een Paas-geocaching. Het deelnameformulier is verkrijgbaar in het Toeristisch Infokantoor,  bibliotheek, Vita-Scheldebad of aan...