Stad Lokeren geeft horecazaken een financieel duwtje in de rug

LOKEREN. Het stadsbestuur van Lokeren heeft extra maatregelen genomen om de plaatselijke horeca te ondersteunen. Bij het heropenen van de horeca bekijkt de stad de mogelijkheden om de bestaande terrassen te vergroten in oppervlakte zolang de maatregelen voor physical distancing van de federale overheid gelden. Horecazaken moet daarvoor wel een aanvraag indienen via lokeren.be/koop-lokaal.

Ook wil de stad de Lokerse Cadeaucheque nog meer promoten door een korting van 20% te geven op het aankoopbedrag van deze cadeaucheques. Zodra de horeca heropent zullen de Lokerse Cadeaucheques met korting worden aangeboden. "Ook op die manier proberen we als stadsbestuur een lans te breken voor de lokale handel en horeca", aldus schepen van Horeca en Lokale economie Claudine De Waele en schepen van Financiën Stefan Walgraeve. Wie zijn lokale handels- of horecazaak nog wil registreren kan dat op lokeren.be/cadeaucheques.

Eerder werd al beslist om de terrasbelasting voor 2020 niet innen en vijf maanden uitstel te verlenen voor het indienen van aangiftes van bedrijfsbelasting. Aangiftes moeten dus pas tegen 30 september 2020 worden ingediend. Dat komt neer op vijf maanden uitstel van betaling. Bedrijven die aanspraak maken op de federale hinderpremie en compensatiepremie krijgen een vrijstelling van de algemene bedrijfsbelasting. 

Wie vragen heeft over de steunmaatregelen, kan terecht bij de dienst Economie op 09 340 94 32 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

Lees ook:

Den Azalee automatiseert en breidt uit

SINT-NIKLAAS. Maatwerkbedrijf Den Azalee zamelt jaarlijks 3.352 ton goederen en textiel in en die hoeveelheid blijft stijgen. Om de stroom aan herbruikbare goederen te kunnen verwerken, gaat Den...

Beverse Tennisclub mag activiteiten herstarten

BEVEREN. Op 20 juli moest de Beverse Tennisclub haar Gastronomisch Dubbeltornooi stilleggen omdat een bezoeker positief werd getest op covid-19. Nu zowel de organisatoren als deelnemers negatief...