Leerlingen promoten school

BEVEREN. In de maand mei gaan heel wat jongeren op zoek naar een school waar ze hun favoriete opleiding kunnen volgen. Om de juiste school te kunnen kiezen, bezoeken ze opendeurdagen van scholen. Door de coronacrisis zijn deze infomomenten weggevallen en zijn jongeren vooral aangewezen op wat ze online vinden.  Enkele jongeren van KA Beveren zijn zo enthousiast over hun studierichting Verkoop dat ze zelf jongeren willen overtuigen. 

Tom Caluwe, Spider, Quincy & Eline Van Dooren zijn het er over eens: ‘Verkoop is dope, schrijf je in en ondervind het ook’.  "Ik ben van nature al zeer sociaal ingesteld en deze opleiding heeft me geholpen om mijn sociale vaardigheden verder te ontwikkelen.", vertelt Eline Van Dooren, "Je doet veel praktische ervaring op tijdens wekelijkse stage en je leert op een correcte manier communiceren, etalages opbouwen en artikelen presenteren. Ik denk dat er een echte verkoopster in mij zit en vind het dan ook heel belangrijk om te weten hoe je moet omgaan me de wensen van klanten. Dat komt uitgebreid aan bod in deze richting."

"Het is heel belangrijk om te weten dat je een 7e specialisatiejaar kan volgen, waarmee je een A2 diploma kan behalen.", vult Tom Caluwé aan. "Daarna kan je tewerkgesteld worden bij alles wat met verkoop samenhangt zoals: winkelbediende, verantwoordelijke, management, enz. Of je eigen bedrijf, webshop of winkel opstarten. Je kan met dit diploma je werkgebied ook fel uitbreiden. Denk daarbij ook aan alle openbare sectoren waarbij een A2 diploma de minimum vereiste is. Als je stopt na het zesde ben je beperkter in keuzemogelijkheden.".

"Voor jongeren die zich willen specialiseren in de richting verkoop dan is KA Beveren de school die je zoekt! In deze richting zal je leren omgaan met klanten, het maken van etalages en je doet ook nog eens ervaring op bij een passende stageplek.", vertelt Spider enthousiast. "Wi je echt weten of deze opleiding iets voor jou is, vul dan de enquête in op de facebookpagina van KA Beveren of neem een kijkje op de website kabeveren.be.", besluit Quincy. (mb)

 

Lees ook:

Eerste virtuele infodag bij Odisee hogeschool

REGIO. Coronacrisis of niet, laatstejaars secundair onderwijs, en ook volwassenen die een hogeschoolopleiding willen volgen, moeten een studiekeuze kunnen maken. Nu de klassieke  info- en...