Meer dan 500 ijsjes voor zorgverleners in woonzorgcentra

SINT-NIKLAAS. JCI Waasland, Junior Chamber International afdeling Waasland, heeft vrijdag meer dan 500 ijsjes uitgedeeld aan zorgverleners van enkele woonzorgcentra in het Waasland. Daarvoor deed de organisatie beroep op Foubert IJsattelier te Sint-Niklaas maar het was JCI Waasland-voorzitter Tim Van Gasse die achter het stuur van de ijskar zat. 

Met de actie wou de vereniging van jonge ondernemers de zorgsector bedanken. "Vanwege de vele berichten die ons bereikten leek het ons opportuun om de woonzorgcentra een hart onder de riem te steken. Met dank aan de inzet van heel onze afdeling stond de actie in no time op poten.", zegt Tim Van Gasse. "Het was hartverwarmend om te zien wat onze actie teweegbracht bij het verzorgend personeel. De dankbaarheid was ontzettend groot en de reacties bijzonder positief. Deze mensen verdienen het om even in de bloemetjes gezet te worden. Zij staan per slot van rekening dag in dag uit in de vuurlinie om de risicogroep van onze gemeenschap te verzorgen en te beschermen."

Ook Jan Foubert, zaakvoerder van Foubert IJsatelier, laat zich positief uit over de actie: "Toen JCI Waasland mij contacteerde met hun initiatief hebben we meteen gekeken wat we konden doen. Onze DIY (do it yourself) Bueno coupes leken het beste om de verzorgers echt in de watten te leggen. Wij stelden tevens onze ijskarren ter beschikking om de ijsjes volgens de veiligheidsvoorschriften ter plaatse te krijgen." (mb)

 

Lees ook:

Capaciteitsdruk in buitengewoon basisonderwijs

REGIO. De voorbije weken zijn 652 leerlingen aangemeld voor volgend schooljaar (2022-2023) via de nieuwe, gezamenlijke aanmeldingsprocedure voor buitengewoon onderwijs in Beveren, Gent, Lokeren,...

Nieuw project moet jongeren op schoolbanken houden

SINT-NIKLAAS. In Sint-Niklaas schommelt het aantal werkzoekenden jonger dan 25 jaar al enkele jaren rond 500. Ook verlaten nog te veel jongeren de schoolbanken zonder diploma. Om daar iets aan te...