Beveren verbiedt alle publiekelijk toegankelijke evenementen tot en met 3 april

BEVEREN. In Coronacrisis heeft ook de gemeente Beveren extra maatregelen genomen. Alle publiekelijk toegankelijke evenementen in Beveren zijn met onmiddellijke ingang tot en met vrijdag 3 april verboden. De einddatum kan na herevaluatie nog verschuiven. De beslissing heeft heel wat impact op evenementen. De wedstrijd Waasland Beveren - KAA Gent van zondagavond niet zal doorgaan. De wedstrijd wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum.

Ook de zwembaden worden gesloten, net zoals alle gemeentelijke accommodaties. Dat houdt in dat er niet alleen geen evenementen meer in kunnen doorgaan, maar dat dat ook het geval is voor bijvoorbeeld vergaderingen. Ook erfgoedhuis Hof ter Welle en Fort Liefkenshoek worden gesloten.

Privé-feesten zijn nog toegelaten maar dat is op eigen verantwoordelijkheid. "In het geval van privé-feesten en -evenementen zoals een trouwfeest wil ik toch graag appelleren aan het gezond verstand van de mensen. Hou rekening met de voorzorgsmaatregelen die overal gecommuniceerd worden en heb vooral aandacht voor de kwetsbare doelgroepen.", zegt burgemeester Marc Van de Vijver, die ook laat weten dat er geen reden is tot paniek. "Ik wil er in de eerste plaats toch op wijzen dat er geen reden is tot paniek. Toch nemen we een aantal extra maatregelen in een poging om de verspreiding van het virus af te remmen, vooral om de kwetsbare doelgroepen te beschermen. Heb zeker voldoende aandacht te hebben voor de geldende voorzorgsmaatregelen: was je handen regelmatig en grondig, gebruik papieren zakdoekjes die je na gebruik weggooit of nies in de binnenkant van je elleboog en blijf vooral thuis als je ziek bent. En ook, blijf (zeker als je ziek bent) weg van mensen die deel uitmaken van kwetsbare doelgroepen. Ben je ziek, ga dan niet op consultatie naar je huisarts of de spoeddienst, maar bel naar je huisarts. Hij of zij zal via een telefonische consultatie beslissen over de vervolgstappen."

informatiepunt

Wie vragen heeft omtrent de maatregelen, kan op weekdagen (8.30 - 17 uur) terecht op het nummer 03 750 15 15. (mb)

 

Lees ook:

Weekupdate covid-cijfers AZ Nikolaas & AZ Lokeren

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. De ziekenhuis groep AZ Nikolaas-AZ Lokeren heeft de covid-cijfers van deze week bekend gemaakt. Maandag waren er 6 covid-patiënten opgenomen, dinsdag 9 waarvan er 6 op...

Asbestcontaminatie op werf GTI Beveren

BEVEREN.  Het  Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI) in Beveren heeft te kampen met een lichte asbestcontaminatie. Het asbest werd gevonden bij bouwwerken. De aannemer zou die verwijderen maar...