Hogeschool Odisee schakelt over op lesgeven op afstand

SINT-NIKLAAS. Nog voor de federale overheid had beslist om scholen te sluiten, had Hogeschool Odisee al beslist om alle les-, labo- en projectactiviteiten op te schorten tot en maandag 16 maart. De school bereidt zich voor op digitaal lesgeven vanaf dinsdag 17 maart. Daarbij kunnen studenten de lessen van thuis volgen. Lopende stages blijven wel doorgaan, tenzij de stageplaats daar anders over beslist. 

De campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Gent en Sint-Niklaas zouden in eerste instantie open blijven zodat het personeel kan werken en studenten de bibliotheek kunnen bezoeken. "We hebben gisteren al naar het personeel gecommuniceerd dat iedereen die wil kan thuiswerken, kan genieten van uitgebreidere flexibele werkuren - om het openbaar vervoer te ontlasten - en dat niet-essentiële vergaderingen bij voorkeur uitgesteld worden of via Skype of Microsoft Teams verlopen. We vragen iedereen uiteraard met aandrang om ook de bekende hygiënemaatregelen na te leven. En wie zich ziek voelt, moet uiteraard thuisblijven en zijn of haar huisarts contacteren.", zegt algemeen directeur Joris Rossie.

Studenten en personeel worden op de hoogte gehouden via het studenten- en personeelsportaal van Odisee en via odisee.be/coronavirus. Studenten en personeel die specifieke vragen hebben over de maatregelen rond het coronavirus bij Odisee kunnen mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

Lees ook:

Weekupdate covid-cijfers AZ Nikolaas & AZ Lokeren

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. De ziekenhuis groep AZ Nikolaas-AZ Lokeren heeft de covid-cijfers van deze week bekend gemaakt. Maandag waren er 6 covid-patiënten opgenomen, dinsdag 9 waarvan er 6 op...

Meer ziekenhuisopnames door covid

SINT-NIKLAAS/LOKEREN.  Deze week is er een lichte stijging in het aantal patiënten met covid-19 in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Dat blijkt uit de weekcijfers. Maandag en dinsdag waren er 6 personen met...