Rode Kruis Sint-Niklaas kende een sterk 2019

SINT-NIKLAAS.  Rode Kruis Sint-Niklaas heeft een sterk jaar achter de rug.  De Rode Kruis-afdeling werkte sterk aan haar eigen organisatie en wist haar ploeg uit te breiden. Dankzij de wervingsactie ‘Waarom jij niet?’ zijn reeds 23 nieuwe vrijwilligers ingeschakeld en nog eens 15 wachten op hun opleiding om aan de slag te gaan. Hierdoor telt het Rode Kuis in Sint-Niklaas meer dan 120 vrijwilligers. De wervingsactie krijgt dit jaar een vervolg met de actie ‘Daarom jij ook!’. 

Het Rode Kruis was in 2019 op meer dan 70 evenementen aanwezig met een medische post. Meer dan 700 cursisten volgden één of meerdere cursussen uit het uitgebreide aanbod. Tijdens de 14-daagse van het Rode Kruis werden ruim 5.500 stickers verkocht. Die inkomsten werd in het najaar aangevuld dankzij de Lokale Steunactie. Hierdoor kon een nieuw interventievoertuig in gebruik worden genomen zodat er bij een nood- en interventieplan snel en adequaat gereageerd kan worden. 

Dit jaar is positief gestart: het contract met de stad Sint-Niklaas voor de handicar werd verlengd en er komt een samenwerking met Child Focus. Dat betekent dat de vrijwilligers van het Rode Kruis in geschakeld kunnen worden om mee te helpen met affichages in geval van een onrustwekkende verdwijning in de regio.  (mb)

 

Lees ook:

Rode Kruis zoekt bloedgevers

BEVEREN. De Beverse jeugddienst en het Rode Kruis organiseren op dinsdag 7 september van 17 tot 20 uur de jaarlijkse bloedinzamelactie in jeugdhuis Togenblik aan het Gravenplein. Daarom zijn ze er...

Stickeractie Rode Kruis-Vlaanderen sputtert

REGIO. De stickeractie van het Rode Kruis verloopt dit jaar niet via een verkoop aan kruispunten maar online, via lokale handelaars en vaste standplaatsen. Na een week trekt het Rode Kruis aan de...