Ondernemers in de prijzen op zesde Avond van de Economie

SINT-NIKLAAS.  Op de zesde Avond van de Economie werden prijzen uitgedeeld aan Sint-Niklase ondernemers.  Waar de vorige edities horecazaak en retailer één categorie vormden, waren ze dit jaar gesplitst in twee afzonderlijke categorieën waardoor er in totaal vier bedrijven in de prijzen vieren. 

Manuvél, een innovatief winkel- en horecaconcept uit de Stationsstraat, werd bekroond als starter van het jaar.  Sterrenrestaurant ’t Korennaer en haar spin-off ‘Tenuta auténtico’ kwam uit de bus als ‘Horecazaak van het jaar’.  De titel ‘Retailer van het jaar’ ging naar Slaapgoed Verlinden uit de Stationsstraat en Niko werd gelauwerd als ‘Bedrijf van het jaar’. Niko won eerder dit jaar ook al en prijs als 'Factory of the future' en het bedrijf viert dit jaar de honderdste verjaardag. Naar aanleiding van die verjaardag verscheen een boek over de geschiedenis van het bedrijf. De opbrengst van dat boek gaat integraal naar een project voor kansarme jongeren in Sint-Niklaas. 

De Avond van de Economie is het netwerkevent van het jaar voor Sint-Niklase ondernemers. Dit jaar waren er 280 aanwezigen. (mb)

 

Lees ook:

Jonge ondernemers palmen Waasland Shopping in

SINT-NIKLAAS. Waasland Shopping had er zaterdag 50 winkeltjes bij. Het ging om de jaarlijkse verkoopdag van jonge ondernemers van VLAJO die een dag lang hun soms zelfgemaakte producten  konden...

Sint-Niklaas coacht jongeren in ondernemerschap

SINT-NIKLAAS. Jongeren tussen 18 en 30 jaar krijgen de kans om met een persoonlijk begeleidingstraject hun eerste stappen in de ondernemerswereld te zetten. Hiervoor werkt de stad samen met het...

Proactieve steun voor ondernemers in moeilijkheden

SINT-NIKLAAS. De stad wil ondernemers in moeilijkheden ondersteunen. Daarvoor gaat het samenwerken met Dyzo vzw, gespecialiseerd in de begeleiding van zelfstandigen en ondernemingen in moeilijkheden.