Groot en Klein Broek worden voorbereid op getijdennatuur

WAASMUNSTER/TEMSE. Deze week starten opruimingswerken in de gebieden Groot Broek en Klein Broek in Waasmunster en Temse. Als voorbereiding op de omvorming van de gebieden tot natuurgebieden waar getijden alle kansen krijgen, worden puinafval, verkrotte schuilhokjes, naaldbomen, populieren en andere bomen geruimd. De geruimde bomen zullen gecompenseerd worden met onder andere 130 knotwilgen in Temse. 

Eind dit jaar moet de ringdijk rond Klein Broek klaar zijn, die rond Groot Boek eind 2020. Daarna kan de ontpoldering van het binnengebied starten. Daarbij zullen de wateropen rond Klein en Groot Broek aangesloten worden op een nieuwe ringgracht. Twee pompstations zullen wanneer nodig overtollig regenwater naar het getijdengebied overpompen. In de oude Durmedijk zullen bressen gemaakt worden, waardoor rivierwater het gebied kan in- en uitstromen. Bovenop de ringdijk komt een pad met waterdoorlatende verharding voor wandelaars en fietsers. De werken moeten tegen 2022 klaar zijn. (mb)

 

Lees ook:

Centrum voor dagopvang Ter Schorre is verhuisd

HAMME. Centrum voor dagopvang Ter Schorre is verhuisd naar een nieuwe locatie in de Molenstraat 11a in Moerzeke bij Hamme. De nieuwe locatie is ruimer en gemakkelijker bereikbaar. Ook zijn er meer...