Ruim 8 miljoen euro subsidies voor scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen

reREGIO.  Van maart tot en met mei 2019 zijn er ruim 8 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs in Oost-Vlaanderen. Zo ontvangen de Broederscholen Hiëronymus in Sint-Niklaas 1,8 miljoen euro voor een nieuwbouw en verbouwingswerken. Ook in Sinaai-Waas ontvangt de Vrije Lagere School ruim 700.000 euro subsidies voor een nieuwbouw en omgevingswerken. De Broederschool in Stekene krijgt ruim 233.357 euro voor werken aan de stookplaatsen en de centrale verwarming. 

Ook in Beveren kunnen een aantal scholen op Vlaams geld rekenen. Zo krijgt De Zonnepit in Vrasene ruim 84.000 euro voor de vernieuwing van het sanitair en de sanering van asbesthoudende wanden en vloeren. De Vrije Basisschool Sint-Martinus ontvangt ruim 38 207 euro voor een nieuwbouw en renovatie van de toiletten. 

"Scholen en schoolgebouwen zorgen ervoor dat leraren én leerlingen de ideale omgeving hebben om te werken en te leren. De voorbije jaren is er een heuse inhaalbeweging in scholenbouw opgestart. De voorbije legislatuur werd al in meer dan 9 op de 10 Vlaamse en Brusselse gemeenten een nieuwe of grondig vernieuwde school gebouwd.Van maart tot en met mei 2019 heeft AGION bijna 40 miljoen euro aan subsidies toegekend voor schoolbouwprojecten in het officieel en vrij gesubsidieerd onderwijs, waarvan ruim 8 miljoen euro voor Oost-Vlaamse scholen.", aldus Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. (mb)

 

Lees ook:

Vernieuwd stationsplein Eksaarde geopend

LOKEREN. Het vernieuwde stationsplein in de Lokerse deelgemeente Eksaarde is geopend.  Het plein werd omgevormd tot een ontmoetings- en ontspanningsplek met ruimte voor sport en spel. Zo is er een...

Subsidies voor innovatieve landbouwprojecten

OOST-VLAANDEREN.  Coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona Puur Natuur vzw krijgt voor haar project ‘Van spelt tot brood in het Waasland’ subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen. 

Vlaams geld voor Wase sportinfrastructuur

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Het project Zwembad De Watermolen in Belsele krijgt ruim 1 miljoen euro subsidie voor de aanleg van een 50 meter-zwembad. De stad Lokeren krijgt bijna 179 duizend euro voor de...