Ruim 8 miljoen euro subsidies voor scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen

reREGIO.  Van maart tot en met mei 2019 zijn er ruim 8 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs in Oost-Vlaanderen. Zo ontvangen de Broederscholen Hiëronymus in Sint-Niklaas 1,8 miljoen euro voor een nieuwbouw en verbouwingswerken. Ook in Sinaai-Waas ontvangt de Vrije Lagere School ruim 700.000 euro subsidies voor een nieuwbouw en omgevingswerken. De Broederschool in Stekene krijgt ruim 233.357 euro voor werken aan de stookplaatsen en de centrale verwarming. 

Ook in Beveren kunnen een aantal scholen op Vlaams geld rekenen. Zo krijgt De Zonnepit in Vrasene ruim 84.000 euro voor de vernieuwing van het sanitair en de sanering van asbesthoudende wanden en vloeren. De Vrije Basisschool Sint-Martinus ontvangt ruim 38 207 euro voor een nieuwbouw en renovatie van de toiletten. 

"Scholen en schoolgebouwen zorgen ervoor dat leraren én leerlingen de ideale omgeving hebben om te werken en te leren. De voorbije jaren is er een heuse inhaalbeweging in scholenbouw opgestart. De voorbije legislatuur werd al in meer dan 9 op de 10 Vlaamse en Brusselse gemeenten een nieuwe of grondig vernieuwde school gebouwd.Van maart tot en met mei 2019 heeft AGION bijna 40 miljoen euro aan subsidies toegekend voor schoolbouwprojecten in het officieel en vrij gesubsidieerd onderwijs, waarvan ruim 8 miljoen euro voor Oost-Vlaamse scholen.", aldus Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. (mb)

 

Lees ook:

Subsidie voor ‘een dorp voor een dorp’

KRUIBEKE.  De vereniging ‘Een dorp voor een dorp’ uit Kruibeke krijgt 10 000 euro subsidie van de provincie Oost-Vlaanderen voor de ontwikkeling van thuiszorg en de ondersteuning van studerende...

Beveren bouwt schuld verder af

BEVEREN.  Het gemeentebestuur van Beveren heeft de jaarrekening gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de gemeente verder werkt aan de afbouw van de schulden.  In 2018 werd er voor 6 000 000 euro aan...