Gedichtendag Heilige Familie Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Donderdagavond 31 januari is gedichtendag met thema ‘Vrijheid’! Leerlingen, leerkrachten en directie van de H. Familie nodigen iedereen uit op een heuse gedichtendagnocturne doorheen de school. 

Van 19.00 uur tot 21.00 uur is iedereen welkom om de zelfgeschreven gedichten van de leerlingen van het 1ste, 3de en 5de jaar te bewonderen. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans en Engels werden gedichten geschreven. 

In de lessen Plastische Opvoeding gingen de leerlingen aan de slag met origami om zo een mooie kraanvogel te maken. De 5de jaars maakten een volledige creatieve display van een zelfgeschreven gedicht. 

De school verkoopt tijdens deze nocturne een lekker drankje en bijhorende pannenkoek. De opbrengst gaat naar Luisterpunt.  (mb)

 

Lees ook:

Sint-Joris houdt uitgestelde gedichtendag

KRUIBEKE. Omdat de Sint-Jorisschool uit Bazel op 27 januari gesloten was wegens corona, kon er geen gedichtendag plaatsvinden. Dat is donderdag, 10 februari, dubbel en dik ingehaald. De school was...

Gedichtendag op KA Beveren

BEVEREN. Donderdag 26 januari was nationale gedichtendag. Ook KA Beveren deed actief mee. De school organiseerde allerlei activiteiten om de leerlingen te laten kennismaken met poëzie. 

Derde gedichtenavond draait peertjes

SINT-NIKLAAS. Donderdag is gedichtendag in Vlaanderen en Nederland. In de Sint-Niklase bibliotheek wordt poëzie al aan de vooravond van de gedichtendag in de kijker gezet. Woensdagavond organiseert...