Subsidies voor toeristische evenementen

REGIO. De provincie Oost-Vlaanderen keurde voor 75 000 euro subsidie aan 11 toeristische evenementen die plaatsvinden in 2019.  De goedgekeurde projecten zijn publieksgericht, identiteits- en reputatieversterkend en hebben een provinciegrensoverschrijdende toeristische impact. Van de elf evenementen zijn er vijf in het Waasland. De vzw Koveken uit Lokeren krijgt 2500 euro voor de organisatie van de 50ste ‘Reuzenstoet Koveken’ op 22 september 2019.  VZW Bazel Parkt uit Kruibeke krijgt 2500 euro voor de organisatie Bazel Parkt op 24 augustus 2019.  De vzw wil extra investeren in sfeerelementen en mobiele acts om het feeëriek kader van het kasteeldomein nog meer in de verf te zetten.

Het Parktheaterfestival Lokeren ontvangt 2 500 euro voor de organisatie van ‘Parkfestival Lokeren - internationaal openluchttheater’ op 26 mei 2019. In 2019 zal het mogelijk zijn om het festival te combineren met een weekend in de regio. De stad Lokeren en de gemeente Lochristi ontvangen 5 000 euro voor de organisatie van ‘Festiveló- muzikale fietstocht B(l)oeiende streek’ op 30 juni 2019.  

Het kunstenplatform WARP mag 5 000 euro verwachten voor de organisatie van ‘Coup de Ville 2019’ van 15 augustus tot en met 6 oktober 2019. Dit driejaarlijks artistiek parcours zal in 2019 bestaan uit 15 à 20 bijzondere locaties tussen Sint-Niklaas, Waasmunster en Temse. Op iedere locatie worden (vaak nieuwe) kunstwerken tentoongesteld met telkens veel aandacht voor een ruime omkadering met lezingen en concerten. Het Regionaal Landschap Schelde-Durme krijgt 10 000 euro voor de organisatie van ‘Hoogtij – Feest in de Scheldevallei’ op 16 juni 2019. De opvolger van de ‘Scheldehappenings’ leert bezoekers de Schelde al varend, wandelend en fietsend kennen. 

De andere evenementen die geld krijgen van de provincie vinden plaats in Lochristi, Eeklo, Dendermonde, Gent en Aalst. (mb)

 

Lees ook:

Sint-Niklaas zoekt ballonfoto's van vredefeesten

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas is zoek naar zoveel mogelijk ballonfoto’s. Inwoners en andere bezoekers van de Vredefeesten kunnen tot maandag 10 juni ballonfoto’s van de Vredefeesten doorsturen. De 20...

Gratis begeleide bezoeken in Beveren

BEVEREN. Vanaf deze maand organiseert de dienst Toerisme van Beveren elke zondag gratis begeleide bezoeken aan kasteel Cortewalle, Fort Liefkenshoek, Hof ter Welle en Beeldig Hof ter Saksen.