Sint in de Piste brengt wandelende piramide

SINT-NIKLAAS.  Sint in de Piste, het jaarlijkse anderhalf uur durend circusprogramma rond Sinterklaas, belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden. Dit jaar zorgt een liefdesbrief aan Sinterklaas voor verwarring. Op het programma staan circusacts met acrobaten, charmerende katten, een carrousel van 16 paarden en een wandelende piramide van 7 personen hoog in de lucht. Voor die act zal maar liefst 12.000 kg watercontainers worden aangevoerd. Uiteraard zullen ook Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten van de partij zijn. Voor elk aanwezig kind ligt er aan het einde van de voorstelling een geschenkje klaar. Marc Boon tekent als vanouds voor het concept en regie. 

Voor deze editie van Sint in de Piste op de Grote Markt laat de stad een van de grootste circustenten van Europa aanrukken met 2.300 zitplaatsen. Een 50-tal betonblokken van elk 2.000 kilogram moeten het gevaarte op z’n plaats houden. De opbouw van het circusdorp is vanaf donderdag 15 november om 15 uur rechtstreeks te volgen via webcam.sint-niklaas.be. De TV-reeks ‘Achter het doek bij Sint in de Piste’ op TV Oost volgt het doen en laten achter de schermen vanaf 19 november gedurende twee weken. 

voorstellingen en tickets

Er zijn voorstellingen op zaterdag 17 november 2018, om 10.30 uur, 14 uur en 17 uur, op zondag 18 november 2018, om 10.30 uur, 14 uur en 17 uur, op zaterdag 24 november 2018, om 10.30 uur, 14 uur en 17 uur en op zondag 25 november 2018, om 14.00 uur en 17 uur. 

Tickets kosten 12 euro voor de voorstellingen om 14 uur of 10 euro voor de andere voorstellingen. 

Tickets zijn vanaf vrijdag 19 oktober om 18 uur verkrijgbaar via sintindepiste.be. Vanaf maandag 22 oktober om 8.15 uur zijn tickets ook verkrijgbaar aan de infobalie in het stadhuis van Sint-Niklaas. (mb)

 

Lees ook:

Sint in de Piste geannuleerd

SINT-NIKLAAS. De angst voor Covid-19 heeft opnieuw een aantal populaire evenementen doen sneuvelen. Sint in de Piste, Wintercircus Vlaanderen en Plaza Sinterklaas zullen dit jaar niet plaatsvinden. 

Haal Coup de Ville naar de klas

SINT-NIKLAAS. De kunsttentoonstelling Coup de Ville vindt dit jaar plaats van 11 september tot en met 11 oktober. Veertig kunstenaars stellen werken tentoon op 9 locaties in het stadscentrum van...

Tentoonstelling ‘Beveren omarmt Mongolië’ 

BEVEREN. Nadat corona in het voorjaar een stokje stak voor de tentoonstelling ‘Beveren omarmt Mongolië’, is de tentoonstelling zaterdag geopend in OC Boerenpoort in Melsele. Aanleiding voor de...