Doel 2020 reageert woedend op vergunning voor bouw van containertoren in de polder

BEVEREN. Het Havenbedrijf Antwerpen wil aan de Zoetenberm nabij Doel een uitkijktoren bouwen. Het vroeg daarvoor in juli een vergunning aan en die werd door de gemeente op 10 september verleend. Dat gebeurde volgens Doel 2020 zonder openbaar onderzoek en dat kan niet volgens de actiegroep. 

Doel 2020 reageert woedend en foetert dat de mening van de plaatselijke inwoners niet telt. "Het betreft een project in het kader van ‘Havenland’ en voorziet in de bouw van een toren van 10 meter hoog. Een toren die bovendien wordt opgebouwd uit containers. Dat daarmee opnieuw de perceptie wordt versterkt dat de polders, of wat er van overschiet voor de Antwerpse Haven niets meer is dan een aanhangsel van de haven dringt blijkbaar niet door tot het gemeentebestuur.", aldus Jan Creve van Doel 2020. "We begrijpen ook niet goed wat de bedoeling van al die torens eigenlijk is. Momenteel staat er reeds een uitkijktoren in Ouden Doel ter hoogte van de Schelde. Het ‘Euregioproject Groot Saeftinghe’ liet eerder weten een grote landschapsheuvel met uitkijktoren in de polder te willen aanleggen met grond van de havenwerken. En nu wil ook het Havenbedrijf zijn eigen toren. Maar aan de mensen van de polder wordt niets gevraagd." 

Doel 2020 zal tegen het toekennen van de omgevingsvergunning beroep aantekenen bij de provincie. 

het Hooghuis in Doel

Prosperpolder

Doel 2020 is ook verontrust over de doorstart van de inrichtingsstudie voor Prosperpolder. Uit de studie blijkt een visie om het authentieke dorp om te vormen tot toeristisch centrum met een permanente parking voor 90 auto’s en 3 autobussen en een overloopparking. Ook de fel betwiste verhuis van de molen van Doel en het Hoog Huis naar Prosperpolder blijft overeind. Doel 2020 heeft al laten weten de nodige stappen te nemen om het gemeentelijk RUP voor de transformatie van Prosperpolder te bestrijden. (mb)

 

Lees ook:

Rel omdat Doel geen halte voor de waterbus krijgt

BEVEREN/DOEL. De activiteiten van de waterbus worden uitgebreid naar het noordelijke deel van de haven. Dat is geen overbodige luxe, gezien de vele verkeersproblemen in de regio. Dat Doel niet is...

Historisch graf verdwenen ondanks belofte

DOEL. Op het kerkhof van Doel is het historisch graf van oud-strijder Theofiel Jozef De Munck geruimd. Het graf werd geruimd ondanks verklaringen van burgemeester Marc Van de Vijver op de...