Scheldebrug opnieuw open voor het wegverkeer

TEMSE. Nu zondagavond, 30 september, wordt de oude Scheldebrug op de N16 tussen Bornem en Temse opnieuw opengesteld voor het verkeer. De brug is sinds het voorjaar afgesloten voor herstellingswerken aan het stalen brugdek en aan het vakwerk van het beweegbare gedeelte van de brug. Daarmee is het leed nog niet helemaal geleden want in 2019 en 2020 staan er al opnieuw  structurele onderhoudswerken gepland. Daarbij worden de nog niet behandelde (vaste) delen van de brug aangepakt. 

Dat de huidige werken maandenlang hebben aangesleept en dat er de komende jaren nog werken nodig zijn, kan op felle kritiek rekenen van Voka – Kamer van koophandel Antwerpen-Waasland. Voka wil er korte metten mee maken en de oude brug vervangen door een gloednieuwe brug, gebouwd volgens hedendaagse noden en normen. "De situatie is niet langer houdbaar", vindt Filip De Clercq, regiovoorzitter van Voka. "Dit jaar zorgden noodherstellingen aan de oude brug voor maandenlange afsluiting met grote files tot gevolg. In 2019 staan ons dan alweer vele maanden file in het vooruitzicht. We vragen de overheid om zich ernstig te bezinnen. De renovatie kost handenvol geld terwijl er geen garanties zijn dat de brug daarna nog lange tijd zonder herstelling verder kan bestaan. De filekosten die met een dergelijke renovatie gepaard gaan, tot ver buiten het Waasland trouwens, zijn bovendien enorm." Nog volgens Voka heeft de economische ontwikkeling van de regio betrouwbare verkeersassen nodig. Zeker tijdens de werken aan de Oostweelverbinding vanaf 2019 moet de N16 op volle capaciteit blijven. (mb)

 

Lees ook:

Jobbeurs voor erkende vluchtelingen

REGIO. Omdat heel wat bedrijven het moeilijk hebben om openstaande vacatures in te vullen, wil Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland talent zoeken in een groep van erkende vluchtingen. Dat...