Zwijndrecht pakt zwerfkatten aan

ZWIJNDRECHT. De gemeente Zwijndrecht werkt aan een kattenmeldpunt waar inwoners terecht kunnen met klachten en meldingen over zwerfkatten. Daarnaast gaat het ook een plan van aanpak inzake zwerfkatten opstellen. Dat is nodig, want nog te vaak komen zwerfkatten in een asiel terecht. Dat meldt de gemeente in haar nieuwsbrief. 

In Zwijndrecht houdt een vrijwilliger zich bezig met de opvang zwerfkatten. Gevangen katten worden door een dierenarts onvruchtbaar gemaakt en daarna ofwel terug uitgezet, ofwel ter adoptie aangeboden. Ook zorgen vrijwilligers voor verschillende voederplaatsen, waar zwerfkatten naast eten en drinken ook beschutting vinden. 

De gemeente laat ook weten dat katteneigenaars hun kat verplicht moeten laten steriliseren. Voor kittens moet dat gebeuren voor ze vijf maanden oud zijn. Ook moeten katten een chip krijgen en geregistreerd worden door een dierenarts voor ze twaalf weken oud zijn. Dezelfde verplichtingen gelden voor katten die van eigenaar veranderen. (mb)

info: 0800 99 604

 

Lees ook:

N-VA wil zwerfkattenplan voor Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. N-VA Sint-Gillis-Waas heeft een zwerfkattenplan opgesteld. Het plan bestaat uit twee grote luiken. Enerzijds stelt het plan voor om zwerfkatten zowel door de gemeente als door...