N-VA wil zwerfkattenplan voor Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. N-VA Sint-Gillis-Waas heeft een zwerfkattenplan opgesteld. Het plan bestaat uit twee grote luiken. Enerzijds stelt het plan voor om zwerfkatten zowel door de gemeente als door inwoners te laten vangen,  door een dierenarts op kosten van de gemeente onvruchtbaar te maken, te registeren en terug uit te zetten op de plaats waar ze gevonden zijn. Anderzijds voorziet het plan in een subsidie om inwoners aan te zetten hun huiskat te laten chippen, registreren en onvruchtbaar maken. Want, zo redeneert de partij, heel wat zwerfkatten waren ooit een huiskat. 

Voor haar plan baseerde N-VA zich op informatie van Gaia, het zwerfkattenplan van andere gemeente en werd er overlegd met inwoners die zich bekommeren over het lot van zwerfkatten. De partij hoopt dat de gemeenteraad instemt met het plan.

Tot slot, geeft gemeenteraadslid en Vlaams Volksvertegenwoordiger Koen Daniëls nog een flinke sneer naar het gemeentebestuur: "Alweer moeten we in Sint-Gillis-Waas vaststellen dat er voor de verkiezingen ronkende beloften werden afgelegd ditmaal over zwerfkatten, maar tot op de dag van vandaag is dat dode letter gebleven. Zelfs een verplicht zwerfkattenplan is er nog altijd niet in Sint-Gillis-Waas. Als je op de website ‘zwerfkat’ ingeeft in het zoekveld verschijnt er niets. We hadden nog gehoopt dat de aanmaning van Minister voor Dierenwelzijn Weyts enige effect zou gehad hebben maar we kunnen alleen maar vaststellen dat er op de agenda van de gemeenteraad van 5 september alweer niets is voorzien over zwerfkatten." (mb)

 

Lees ook:

Gemeente Kruibeke en Rato gaan zwerfkatten vangen

KRUIBEKE. De gemeente Kruibeke gaat samen met Rato vzw zwerfkatten vangen tijdens vangnachten op 12, 13, 14 en 15 oktober. Rato zal hiervoor vangkooien met lokvoer plaatsen. Die kooien worden ‘s...

N-VA Waasland wil werklozen activeren

REGIO.  Volgens N-VA Waasland schort er iets aan de activering van de werklozen in onze regio. De werkloosheidsgraad1 in Vlaanderen bedraagt momenteel 6,3%. Dat is een groot verschil met Nederland,...