Vierdejaars houttechniek VTS in de prijzen op Vlaamse Houtproef

SINT-NIKLAAS. Negen leerlingen van het vierde jaar houttechniek van de Vrije Technische Scholen zijn in de prijzen gevallen in De Vlaamse Houtproef. In de wedstrijd krijgt elke deelnemer een volledige schooldag de tijd om een werkstuk te maken, bestaande uit massief hout en plaatmateriaal. In totaal namen 780 leerlingen deel, waarvan 22 van de houtafdeling van de  Vrije Technische Scholen in Sint-Niklaas. Daarvan eindigden er negen in de top 25. Dat leverde een prijzenpot van 3.300 euro op.  

Met de wedstrijd wil de confederatie Bouw en Schrijnwerkerij Vlaanderen het knelpuntberoep schrijnwerker in de kijker plaatsen. "Na zo'n succes is het jammer dat er steeds minder leerlingen zich aangetrokken voelen tot het schrijnwerkersberoep. Nochtans is dit een beroep met werkzekerheid wanneer je de schoolbanken verlaat, dus zeker de moeite waard om te volgen.", zegt Fleur Hofman, directrice van de Vrije Technische Scholen.  (mb)

 

Lees ook:

Anton van Wilderode krijgt eigen zaal op VTS-site

SINT-NIKLAAS. Op 28 juni zal het honderd jaar geleden zijn dat in Moerbeke Anton van Wilderode werd geboren. Die verjaardag is met verschillende evenementen herdacht. De stad Sint-Niklaas eert van...