Beveren weigert domicilie jong koppel in Doel

BEVEREN.  Het rommelt opnieuw in Doel. De gemeente Beveren weigert na vier maanden onderzoek een jong koppel in te schrijven dat al een tijdje in de conciërgewoning van gemeenschapscentrum De Doolen woont. Volgens onafhankelijk gemeenteraadslid Bruno Stevenheydens zondigt de gemeente hiermee tegen het bestuursakkoord en voornemen om wonen in Doel te bevorderen.

De gemeente beroept zich voor haar beslissing op afspraken met de Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) aan wie de gemeente Beveren een aantal jaren geleden de woning heeft verkocht. Stevenheydens wijst er op dat Beveren in een vorige legislatuur als eens in het ongelijk werd gesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken toen het de domicilie-aanvraag van vroegere bewoners weigerde. Hij zal de zaak bij de volgende gemeenteraad verder aankaarten. 

"De woning waar het om gaat is geschikt voor permanente bewoning. Al bijna 18 jaar zorgt de aanwezigheid van bewoning in het gebouw en de inzet van vrijwilligers dat het gemeenschapscentrum De Doolen nog steeds in gebruik is. Bij calamiteiten en vandalisme zorgen de bewoners voor de nodige controle.  In plaats van deze mensen te ondersteunen worden zij geconfronteerd met een pestbeleid.", aldus Stevenheydens. 

Ook actiegroep Doel 2020 reageert met onbegrip op de beslissing. "Wat de burgemeester van Beveren en zijn schepenen met deze weigering willen bereiken is een raadsel. Want zonder bewoning was het gebouw net als al de eigendommen van de MLSO waarschijnlijk al lang gevandaliseerd of in brand gestoken. Is het dat wat het gemeentebestuur van Beveren wil?", aldus Jan Creve van Doel 2020. (mb)

 

Lees ook:

"Samenwerking met Zeebrugge is onvermijdelijk"

BEVEREN. De groei van de haven van Antwerpen botst op haar grenzen. Dat zegt actiegroep Doel 2020. Mede dankzij de toename van containertrafiek tot 11 miljoen ton loste de haven van Antwerpen de...

Rel omdat Doel geen halte voor de waterbus krijgt

BEVEREN/DOEL. De activiteiten van de waterbus worden uitgebreid naar het noordelijke deel van de haven. Dat is geen overbodige luxe, gezien de vele verkeersproblemen in de regio. Dat Doel niet is...