Nieuw spelletjesboek leert kinderen spelenderwijs over spoorveiligheid

LOKEREN.  Infrabel heeft een spelletjesboek ontwikkeld waarmee kinderen van de lagere school als spelenderwijs hun kennis rond spoorveiligheid kunnen aanvullen.  Het boek is een aanvulling op de schookit met veiligheidslessen die dit voorjaar werd gelanceerd. Het spelletjesboek werd voorgesteld in de Stedelijke Basisschool Spoele in Lokeren.

De Schoolkit, een pakket van vijf lesmodules voor de lagere school rond spoorveiligheid, werd dit voorjaar gelanceerd. De kit is gemaakt voor leerkrachten die les geven aan kinderen jonger dan twaalf jaar en spitst zich toe op de elementaire veiligheidsregels op het spoordomein. Het pakket is nu aangevuld met een spelletsboek met kruiswoordraadsels, quizvragen en tips over hoe zich veilig te gedragen aan overwegen, langs het spoor en in stations.

Het spelletjesboek telt 16 pagina’s oefeningen en spelletjes rond spoorveiligheid. De jonge lezers moeten onder meer de juiste verkeersborden bij een overweg tekenen, op zoek gaan naar gevaarlijke situaties in een station of deelnemen aan een grote veiligheidsquiz. De Stedelijke Basisschool Spoele in Lokeren kreeg het nieuwe boek in primeur voorgesteld tijdens een speciale sensibiliseringsdag voor meer dan 100 leerlingen.

Het nieuwe spelletjesboek is, net als de Schoolkit, gratis verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via infrabel.be/nl/lesrubriek. (mb, foto: Frederic Swennen)

 

Lees ook:

Sint-Niklaas vraagt onderzoek naar treinongeval

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas geeft gevolg aan de oproep van PVDA naar een grondig onderzoek naar het treinongeval van 9 mei in Sinaai. Daar ontspoorde een goederentrein. Er werd heel wat...

Tunnelkoker onder spoorweg werd huzarenstukje

LOKEREN. De bewoners van omgeving Spoele kregen vorige week een brief van Infrabel in de bus met de melding dat in het weekend van 29-30 oktober een tunnel voor fietsers en voetgangers ging...